1.pngbcn2.png
Navigatie
blank.gif bullet.gif Startpagina
bullet.gif Bankgegevens IBAN
bullet.gif Verslagen evenementen
bullet.gif Club lokaal
bullet.gif Contact
bullet.gif Disclaimer
bullet.gif Discussieforum
bullet.gif Evenementen extern
bullet.gif Foto Albums t/m 2018
bullet.gif Foto Albums vanaf 2019
bullet.gif Hoe is het begonnen
bullet.gif Nieuws
bullet.gif Organisatie
bullet.gif Restauratie objecten
bullet.gif Weblinks
bullet.gif Zoeken

bullet.gif Rijden in een groep !
bullet.gif Rijden in baksteenformatie
bullet.gif Insturen foto's voor publicatie
bullet.gif AVG privacy policy
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Gebruikers Online
blank.gif bullet.gif Gasten online: 1

bullet.gif Leden online: 0
bullet.gif Nieuwste lid: van Leeuwen Wout
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen Hierarchie
blank.gif Artikelen Start » Eifel midweek 2021 blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen: Eifel midweek 2021
blank.gif
Verslag Eifel midweek 2021

Verslag Eifel van 16 t/m 19 augustus 2021.

In 2020 heeft corona roet in het eten gegooid en heeft de club het Eifel-weekend niet kunnen verrijden. Wel zijn een aantal leden op eigen gelegenheid naar Lambertsberg vertrokken om daar een aantal dagen te mogen genieten van de geweldige routes die Frits had uitgezet.
Voor 2021 was het Eifel-weekend gepland van 17 t/m 20 juni. Voor dit weekend hadden 29 leden ingeschreven met de hoop om (eindelijk) weer eens te kunnen gaan genieten van 4 dagen lekker toeren in een zeldzaam mooi gebied de Eifel. Maar coronabesmettingen waren van dien aard dat het weer niet kon.
Frits en Jan J. plande een nieuwe datum in augustus. Een datum die niet voor iedereen uit kwam. Uiteindelijk schreven 10 leden in voor 16 t/m 19 augustus.
Op maandag 16 augustus, vertrokken de eerste ’s morgen om half zeven vanuit Neer richting Lambertsberg. Een groep van 5 leden verzamelde zich bij het hotel en om 10.30 u vertrok de groep onder leiding van Frits en Ludo. 2 Leden hebben die dag op eigen gelegenheid gereden. Jammer dat de weergoden niet gunstig gestemd waren wat resulteerde in een kletsnat pak. Jan J. arriveerde in de late namiddag en kon aanschuiven aan het diner. Het was wel weer even wennen, want bij Jozef en Maria golden ook corona-voorschriften die nagevolgd moesten worden. Na het diner werden de smeuïge verhalen voorgezet in het café en werden de lachspieren getraind.
Op dinsdagmorgen sloten Jan en Petra zich aan bij de groep. Jan J. heet, namens Frits en Ludo, de groep welkom. Hij vraagt de groep om baksteenformatie te rijden. Verdere instructie is niet nodig, daar de groep bestaat uit “oude rotten” die weten hoe in een groep gereden moet worden. Bij een temperatuur van 11 gr. gingen we met 9 bromfietsen op pad. Die dag stond een tocht van 110 km. gepland. Eerst naar La Scheid, dan via Nimsreuland naar Lasser en dan naar Burbach en Erntehof.  Onderweg zien we de catastrofe die het water heeft veroorzaakt  een maand geleden.  Ongelooflijk wat een dergelijk overstroming teweeg brengt. Frits had de koffiepauze gepand in Zur Alten Burg. Dan vervolgen we de weg naar Meisberg, Deudelsfeld en Eisenschmidt, waar de we lunch gebruiken. We zitten net binnen en er valt een mals buitje. Het kon niet beter uitkomen! Gasthof An der Salm is een echt Duits verblijf uit de jaren 50 en (gelukkig) gebleven in die staat. Dit pand is overgenomen door de Nederlandse eigenaar Jan de Bruin. Jan is een voormalige wegenwachter van de ANWB en heeft na zijn pensioen, de gasthof gekocht. Samen met zijn dochter runt hij de gasthof.  Onze lunch bestaat uit echte Duitse curryworst met brötchen. Lekker met je handen eten en daarna je vinger aflikken.
Dan gaat de tocht verder naar Oberkail, Malberg, Seferweich, Seferen, Birchendorf en Bersdorf. Na de koffiestop rijden we via enkele kleine dorpjes richting Lambertsberg.  Tegen de klok van 16.30 u arriveren we in het hotel. We duiken de kroeg in en wat smaakte dat pilske toch weer lekker.  Om 19.00 aan tafel en gezamenlijk dineren. Om de Duitse kost te verwerken werd door een aantal gekozen voor een rondje Lambertsberg.
De woensdagmorgen begint met lichte regen. Half negen gezamenlijk ontbijt en om 10 u vertrek. Met bewolkte hemel, maar gelukkig droog, gaat de groep op weg. Via Plutscheid, Oberweiler, Biersdorf naar Oberweis. Koffiepauze bij backerei Flesch. Voorgaande jaren hebben we hier ook vaker gepauzeerd. De temperatuur blijft laag, 13 gr. is niet al te warm. Maar slecht weer is er niet, slechte kleding wel! Dan gaat de tocht verder via Hostum en Weilersbach naar Bollendorf. Middagpauze bij Museumcafé Remise. Het was even zoeken naar deze locatie, maar Frits en Ludo vonden uiteindelijk de locatie. Buiten konden we genieten van heerlijke erwten- of goulaschsoep. Gelukkig zaten we droog onder grote parasols toen een flinke regenbui uit de hemel viel. Een enkeling ging de collectie oude kachels bewonderen in het museum, de andere genoten van een mooie dame die aan een kruis hing. Dan richting het centrum van Bollendorf waar we de vuurdoop krijgen. Frits had een straatje uitgekozen met een steile helling. Met kreunende motoren ging het naar boven. We dachten dat we alles gehad hadden. De verrassing volgde, Frits reed het bos in en na een rit van ongeveer 6 km. kwam de bewoonde wereld weer in zicht. Iedereen was blij dat we dit avontuur heelhuids hebben doorstaan. Petra, duopassagier,  keek bleek.  Zij zag de diepte rechts naast de weg. Petra hield Jan zo stevig vast dat hij er blauwe plekken aan overhield. Je denkt dat je alle verrassingen gehad hebt, dan heb je het mis. De route had nog een zeer steile helling. 2 deelnemers vielen in de helling stil, moesten omdraaien, opnieuw vaart maken waarna het wel lukte.  In Neuenburg is er koffiepauze welke iets uitgebreider was dan normaal. We vervolgen onze weg richting Palscheid en Waxweiler. Van Waxweiler rijden we richting Lambertsberg en komen een wegafsluiting tegen. Een gevolg van de overstromingen die in juli in de Eifel hebben plaatsgevonden. Na de weg te hebben verkend, besliste we om via de modderige berm de brug over te steken. We bereikten ons hotel zonder stukken. Om 19.00 u mochten we genieten van een smaakvolle maaltijd. Jan J. bedankte Frits en Ludo voor het vele werk wat hun aan het uitzetten van de route hebben besteed. Jan  merkte ook op dat de groep zich perfect gehouden heeft om in baksteenformatie te rijden en steeds de positie werd in genomen zoals op de 1e dag gestart is.  Jan V. had een nieuwe weg in het dorp ontdekt die die avond verkend werd per voet. In de nieuwe verbouwde verblijfsruimte werden oude herinnering opgehaald, diverse onderwerpen (zoals; wasmachines, koelkasten, keukens, etc. etc. ) werden besproken. Over bromfietsen werd niet gepraat. Om 23.00 uur tijd om onder de wol te gaan.
Voor de donderdag stond een rit van ongeveer 65 km. op het program. Het weer speelde ons parten. Om 8 uur regende het. Dan maar eerst ontbijten en daarna pakken. Om 10 uur (temperatuur 18 gr.) regende het nog steeds, toch besloten we om aan de route te beginnen. De regenpakken hadden we tot slot van rekening niet voor niets meegenomen. Er was zelf iemand die een oranje tele tubbiepak aan had. Er werd met aangepaste snelheid gereden, weg was immers glad. De tocht ging van Lambertsberg naar Dackscheid, Schonecken, Rommersheim naar Prüm. In het centrum van Prüm pauze. Inmiddels was het droog geworden en konden we op het terras genieten van ons kopje koffie met een schitterend uitzicht op de oude gebouwen van Prüm. Dan gaat de tocht verder naar Walersheim, Laser, Plutscheid en Waxweiler. Daar we in het hotel door omstandigheden niet meer terecht konden, werd besloten om de in Waxweiler een kleinigheid te eten. Onze eindbestemming was Lambertsberg waar de “stalen rossen” weer werden opgeladen en ieder weer huiswaarts keerde.

We kunnen terugkijken op 4 dagen heerlijk toeren door de Eifel. Geen pech gevallen en geen uitvallers. Geweldig toch! Het weer had beter gekund, maar ook slechter. De routes die Frits en Ludo uitgezet hebben waren weer van een hoog niveau. Frits en Ludo bedankt en hopelijk weer tot volgend jaar. Maar dan zonder corona!

Verslag gemaakt door Jan Janssen.

blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Inloggen
blank.gif
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Evenementen
blank.gif
03-07 Zondagsrit

klik hier voor de volledige kalender
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Nieuwsbrief
blank.gif

Alleen geregistreerde leden
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Bromfietsclub Neer6,146,431 unieke bezoeken