1.pngbcn2.png

blank.gif Artikelen Start » Eifel weekend 2010 blank.gif
Artikelen: Eifel weekend 2010
Verslag Eifel weekend 2010

Verslag toertocht naar de Eifel 2010.

Na lang wikken en wegen werd een datum gepland om dit jaar 3 dagen naar de Eifel te gaan. Voor een aantal leden kwam deze datum niet uit en moesten, na enige communicatie, afhaken.

Zoals gewoonlijk was Frits, met zijn kameraad,  van tevoren de tocht gaan uitzetten en het pension gaan reserveren.

Vorig jaar waren er maar 3 dames die een bromfiets bestuurde, dit jaar is dit gegroeid naar 5. Ondanks het feit dat er mensen moesten afhaken (i.v.m. familieomstandigheden) waren er toch weer 24 deelnemers. De animo groeit dus.

De deelnemers aan de tocht: Hub de Boer, Mitch de Boer, Hans Caelers, Truus Engelen, Wim Engelen, John Hamers, Miranda Hodzelmans, Bert Hodzelmans, Lien Janssen, Jan Janssen, Wim Janssen, Jo Koolen, Frits van de Kruys, Leon Marcus, Hans Meisters, Huub Pijls, Harrie Puts, Jan Verstappen, John Roumen, Henk Vaessen, Sue Vaessen, Peter Verheesen, Yvonne Verheesen en Rob Crooymans.

We waren te gast bij; Gasthuis “Zum Siebenbachtal te Strotzbüsch. Dit plaatsje is gelegen in de buurt van Cochem aan de Moesel.

Ook dit jaar hebben de deelnemers het vervoer zelf geregeld.

De eersten zijn vrijdagmorgen al in alle vroegte vertrokken. De “2 uit Meyel” waren de eerste die in Strotzbüsch arriveerden. Daarna volgde de rest. De inwendige mens werd versterkt en de rossen werden gestart. Er was voor de vrijdagmiddag al een tocht gepland. Een tocht van 60 km. Bij een temperatuur van 21 gr. was dit een waar genot. Tegen de klok van 17.30 was iedereen terug en de “nieuwkomers” aanwezig. Snel werd er genoten van het gerstenat. Wat smaakt dat Bitburger toch goed!

Om 18.30 uur werd gezamenlijk gedineerd. Tijdens het diner heette Jan Janssen de deelnemers van harte welkom. De huishoudelijke regels passeerden de revue. Belangrijk punt dit jaar was het motto veiligheid. Jan adviseerde om tijdens de tochten in blokvorm te rijden.

Voor de deelnemers had Jo Koolen  nog een verrassing in petto. Jo deelde de nieuwe t-shirts uit.

Wat opviel is dat onze leden ouder worden. Velen zijn voor middernacht te bed gegaan. Alleen de “jonge honden” zijn blijven plakken.

Zaterdagmorgen 08.30 uur ontbijt. Voor het ontbijt werd er al druk gesleuteld. De budy van de tomos van Wim Engelen bleek niet meer te openen. Van alles werd geprobeerd. Zelfs een spaak uit een oude fiets, welke als decoratie langs de kant van de weg stond, werd eruit gehaald. Door middel van een gat te boren in de zijkap, werd het euvel opgelost.

De vooruitzichten voor de zaterdag waren goed. Om 09.50 uur werd vertrokken. Het eerste uur was het fris, dit veranderde in de loop van de morgen. Na vertrek gelijk de vuurdoop, een helling van 27%. Dat ging goed, iedereen kwam boven zonder problemen. Dan gaat de tocht verder en de volgende steile helling komt eraan. Dan het eerste pechgeval. Een vastloper van de Yamaha van Ivonne Verheesen. Gelukkig gebeurde dit bovenaan de berg. Daar sta je dan. Wijze raad is duur. Toch zijn er dan mensen die logisch denken. Wachten. Het blok koelt af en de zuiger komt los. Wat extra 2 tact olie toevoegen aan de brandstof, starten en hobbelen met de geit. Je gelooft het niet, deze machine heeft het weer perfect gedaan. Tijdens de ochtendpauze heeft het zonnetje de overhand gekregen. Heerlijk genieten op het terras van de weinstube.

Frits bedankt! Geweldig!