1.pngbcn2.png
Navigatie
blank.gif bullet.gif Startpagina
bullet.gif Bankgegevens IBAN
bullet.gif Verslagen evenementen
bullet.gif Club lokaal
bullet.gif Contact
bullet.gif Disclaimer
bullet.gif Discussieforum
bullet.gif Evenementen extern
bullet.gif Foto Albums t/m 2018
bullet.gif Foto Albums vanaf 2019
bullet.gif Hoe is het begonnen
bullet.gif Nieuws
bullet.gif Organisatie
bullet.gif Restauratie objecten
bullet.gif Weblinks
bullet.gif Zoeken

bullet.gif Rijden in een groep !
bullet.gif Rijden in baksteenformatie
bullet.gif Insturen foto's voor publicatie
bullet.gif AVG privacy policy
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Gebruikers Online
blank.gif bullet.gif Gasten online: 1

bullet.gif Leden online: 0
bullet.gif Nieuwste lid: van Leeuwen Wout
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen Hierarchie
blank.gif Artikelen Start » Eifel weekend 2009 blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen: Eifel weekend 2009
blank.gif
Verslag Eifel weekend 2009

Verslag toertocht naar de Eifel 2009.

 

Ook dit jaar stond een 3 daagse reis op het programma. Vertrek op vrijdag, terug op zondag.

Frits van de Kruys heeft de nodige contacten gelegd met de eigenaar van het pension.  Frits kon het niet laten om zich van tevoren op de hoogte gaan stellen van de situatie terplaatse.

Nadat de aankondiging was verstuurd verliepen de inschrijvingen vlot. Het aantal deelnemers was 100% meer dan vorig jaar. Geweldig dat dit jaar 5 dames van de partij waren, 3 die een bromfiets bestuurde en 2 die als duopassagier meereden. De dames hebben hun beste beentje voorgezet, ze deden niet onder voor de heren.

De deelnemers aan de tocht: Hub de Boer, Petra van Buggenum, John van Buggenum, Hans Caelers, Ludo Derikx, Albert van Enckevort, Wim Engelen, Petra Gommans, Miranda Hodzelmans, Bert Hodzelmans, Lien Janssen, Jan Janssen, Jo Koolen, John Hamers, Frits van de Kruys, Eric Mans, Jan Mans, Lei Mans, Leon Marcus, Hans Meisters, John Roumen, Henk Vaessen, Peter Verheesen, Yvonne Verheesen en Hans Wouters.

We waren te gast bij; Gasthuis “Zum Siebenbachtal te Strotzbüsch. Dit plaatsje is gelegen in de buurt van Cochem aan de Moesel.

Gezien de afstand (230 km.) werd er voor gekozen om de Prónksjtökken te vervoeren in ’n auto of op een aanhangwagen. Het vervoer was perfect geregeld en de rit naar Strotzbüsch zou op eigen gelegenheid plaatsvinden.

Uiteraard was Frits de eerste die vertrok. Om 8.00 uur werd de eerste in Haelen opgehaald. Frits wilde het maximale eruit halen, lijkt wel of hij per kilometer betaald krijgt.

De rest van de groep is in de loop van vrijdag aangereisd. Tegen de klok van 18.00 uur was iedereen aanwezig en de Bitburger smaakte weer als de beste.

Om 18.30 uur werd gezamenlijk gedineerd. Tijdens dit diner heette Jan Janssen de aanwezige van harte welkom en een bijzonder woord van welkom werd gericht aan de dames. Jan haalde aan dat hij het geweldig vond dat dit jaar 5 dames van de partij waren. Enkele huishoudelijke regels werden doorgenomen waarna het avondprogramma begon. Van een van de deelnemers kwam het verzoek om zich in de groep voor te stellen. Veel mensen kennen elkaar niet en dit zou een mooie gelegenheid zijn om zich nader te leren kennen. Iedereen heeft zich, onder het genot van de nodige Bitburger, voorgesteld.

Verstandige mensen zijn om 0.00 uur te bed gegaan, een aantal hebben de Biergarten in de late uurtjes verlaten.  

Zaterdag morgen 08.30 uur ontbijt.

De vooruitzichten voor de zaterdag en zondag waren niet geweldig. Om 09.30 uur werd er, bij een licht zonnetje, gestart. We waren nog niet vertrokken of de eerste problemen manifesteerde zich. De vlotter van Lien haar machine bleek vast te zitten. Jan loste dit probleem snel op. De groep vertrok en Ludo wilde er achteraan. Jammer maar zijn gaskabel begaf het. Ook hij werd door de “monteurs” geholpen. Wij konden op dat moment geen beroep doen op Frits van de wegenwacht. Hij reed immer voorop. De achterblijvers gingen op pad en haalde de wachtende groep in. Het derde pech geval diende zich aan, de Puch van Jo Koolen begaf het. Dit prónksjtök bleek niet reparabel. Hans Meisters bracht uitkomst. Hij had 2 bromfietsen meegenomen en Jo mocht met een Hercules op pad (ik heb Jo nog nooit zo happy gezien als die dagen. De gesteldheid van een mens heeft blijkbaar met het merk bromfiets te maken).  Door de pechgevallen hadden we een gemiddelde snelheid van 7 km/uur gereden.

Dan dreigen donkere wolken onze rust te verstoren. Toeval treft dat er een kiosk is waar we konden schuilen. We waren meer net binnen toen het met bakken uit de hemel viel.

Frits leidde ons door heuvels en dalen. De Eifel is een gebied vol verrassingen.

Het zonnetje komt tevoorschijn en het volgende pechgeval dient zich aan. De Yamaha van Bert wil niet meer koppelen. Bert begint te sleutelen, heeft overleg met zijn monteur (Har) in Nederland. Het probleem is niet op te lossen, Bert zal het dit weekend moeten doen zonder koppeling. Voor Bert geen probleem, hij rijdt in het dagelijkse leven op een dikke Daf en schakelen met dubbel klutsen kan hij als de beste.

Inmiddels is Frits voorruit gereden om een pauzeplaats te zoeken. De meute vertrekt weer en geval 6 dient zich aan. De bougie van Jan Janssen (zijn bromfiets) heeft de geest gegeven. Snel de bougie wisselen en er zit weer muziek in de Zündapp.

De gelegenheid die Frits had uitgekozen om te lunchen overvielen we met 25 personen. We streken neer op een groot terras en het zonnetje scheen lekker op de bolletjes. Dit was van korte duur, de hemel begon te betrekken en de kraan van boven werd weer open gezet. De meute ging naar binnen, waar het resterende gerecht werd verorberd.

Dan vervolgen we onze tocht en komt Frits met een lekke achterband te staan. Jan Mans had nog een flesje “bandenspul” bij zich en dit werd er ingespoten. Frits dacht dat hij hem er hard mee kreeg, niets was minder waar. Hij bleef met een slappe staan. Uiteindelijk lukte het toch.

Maar dan slaat het noodlot toch weer toe, Frits zijn band begaf het weer. Dan maar plakken.

Inmiddels had de groep een “koffieplek” gevonden en kon men bijkomen van het wachten.

De laatste 10 km. van onze route werden we door een hevige regenbui onaangenaam verrast. Om 18.30 uur arriveerde we (met 100 km. op de teller) zeiknat bij het pension.

Om 19.30 uur aan tafel voor het diner. De uren daarna werden ingevuld met het nuttigen van het Duitse gerstenat.

Zondagmorgen 08.30 uur ontbijt. Vertrek om 10.00 uur. De tocht stond onder begeleiding van een  inwoner van Strotzbüsch. Deze gids heeft ons een aantal unieke plekken in de Eifel laten zien. Geweldig! Wij zijn op plekken geweest waar een buitenstaander nooit komt. Van unieke vergezichten en mooie uitzichten mochten we genieten. Geweldig dat een dergelijk persoon zijn dienst spontaan aan ons aanbied. Op de laatste bezienswaardigheid nemen we afscheid van onze gids. Frits bedankt hem en bied hem een kleine vergoeding aan.

We vervolgen de tocht en omstreeks 13.30 uur arriveren we bij het pension.  De lucht betrok weer en er werd gekozen om maar eerst de prónksjtökken te laden. Dit bleek een goede keuze, want eenmaal binnen viel het weer met bakken uit de hemel. Voor ons kon het niet meer stuk! Wij hebben met z’n allen een geweldig weekend mogen beleven. Iedereen was weer enthousiast. Er werd terug geblikt op een super gezellig weekend! Een weekend waarin we 160 km. door schitterende natuur hebben kunnen brommen.

Rond de klok van drieën vertrok de karavaan huiswaarts.

 

Frits bedankt! Geweldig!

 

 

   Verslag  opgesteld door Jan Janssen.

    secretaris.

blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Inloggen
blank.gif
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Evenementen
blank.gif
03-07 Zondagsrit

klik hier voor de volledige kalender
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Nieuwsbrief
blank.gif

Alleen geregistreerde leden
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Bromfietsclub Neer6,146,421 unieke bezoeken