1.pngbcn2.png

blank.gif Artikelen Start » Eifel weekend 2008 blank.gif
Artikelen: Eifel weekend 2008
Verslag Eifel weekend 2008

Verslag toertocht naar de Eifel 2008.

Dit jaar stond een 3 daagse reis op het programma. Vertrek op vrijdag, terug op zondag.

Frits van de Kruys heeft de nodige contacten gelegd met de eigenaar van het pension.  Persoonlijk is hij zich op de hoogte gaan stellen van de situatie terplaatse.

We waren te gast bij; Gasthuis “Zum Siebenbachtal te Strotzbüsch. Dit plaatsje is gelegen in de buurt van Cochem aan de Moesel.

De deelnemers aan de tocht: Frits van de Kruys, Wim Engelen, Ludo Derikx, Hub de Boer, Eric Mans, Jan Mans, Lei Mans, Albert van Enckevort, John van Buggenum, John Roumen, Hans Caelers en Jan Janssen. Dit jaar waren de rivalen in evenwicht, 6 Kreidlers en 6 Zündapps.

Leon Marcus moest zich i.v.m. ziekte van zijn echtgenoot afmelden.

Gezien de afstand (230 km.) werd er voor gekozen om de Prónksjtökken te vervoeren in ’n auto of op een aanhangwagen. Het vervoer was perfect geregeld en de rit naar Strotzbüsch zou op eigen gelegenheid plaatsvinden.

Vrijdagmiddag omstreeks 17.30 uur arriveerde ze een voor een.

Dan maar eerst een pintje nemen, dan het 2e, daarna het 3e, etc, etc. Het programma voor de volgende dag werd doorgenomen waarna om 19.00 uur de inwendige mens werd versterkt.

Het avondprogramma werd uitsluitend met Duits bier gevuld.  Verstandige mensen zijn om 0.00 uur te bed gegaan, andere bleven plakken.

Zaterdag morgen 08.30 uur ontbijt. Een enkeling was er slecht aan toe, blijkbaar was het Duitse bier niet zo goed gevallen. Uiteraard werden er fragmenten van de vorige avond bijgehaald en moesten onze lachspieren weer in werking treden.

Bij bewolkte hemel werd er om 09.30 uur gestart. Frits had een mooie route uitgezet. Fascinerend het gebied rond Cochem. Je moet er geweest zijn om te kunnen begrijpen hoe mooi het in die omgeving is. Vlakke wegen zijn er niet veel, bergen des te meer. Onze oldtimers moesten werken, zeker bergop. Toch begonnen de eerste problemen met bergaf rijden. De achterrem van de brommer van Frits liep heet. Je kon een eitje bakken op de remtrommel. Afkoeling was de enige remedie. Daarna heeft Frits niet meer geremd!

Dan komt het zonnetje tevoorschijn en de 1e pauze volgt. Alsof we tijd genoeg hadden, liefst 1 uur bleef de meute zitten.

De tocht werd vervolgd en kleine problemen deden zich voor ((Hub: bougie stuk, Albert: schakelpookveer en later in de middag trok Wim zijn versnellingskabel stuk).

De dag verstreek en de bergen worden grimmiger. Dan komt de duurproef: een lange steile helling van liefst 25%. Onze oldtimers begonnen te kreunen en te roken. Jan Janssen was hekkensluiter en viel bijna van zijn brommer door de rook en stank. Hans Caelers kwam halverwege de helling in de problemen. Zijn Zündapp wilde niet meer. Jan Janssen reed op de “vrouwelijke” Zündapp en kon Hans de berg op duwen. In de afdaling (ook weer 25%) kwamen ’n paar mensen in de problemen. Wonder boven worden liep dit goed af.

Om 16.30 uur arriveerde (met 105 km. op de teller) we bij het pension. Inmiddels had Frits contact gekregen met een Duitse oldtimerrijder. Van betreffende persoon kregen we schitterende route toegespeeld. Om 17.30 begonnen we aan onze avondroute. Een tocht van 45 km. door een schitterende omgeving. Voor een buitenstaander is een dergelijk route niet te vinden. Omstreeks 19.30 terug bij het pension.

Om 20.00 mochten we genieten van een culinair hoogstandje. Echte Duitse kost werd geserveerd. De heren smulden er kostelijk op los.

De avond werd wederom met het Duitse gerstenat ingevuld. Contacten werden gelegd met Duitse oldtimerrijders. Deze mannen (4 in totaal) gaven te kennen dat ze zondags met ons mee zouden rijden.

Zondagmorgen vertrek om 9.30 uur. Een Hercules-rijder en een quad-rijder waren van de partij. Onze Duitse gast leidde ons over binnenwegen die voor ons onvindbaar zouden zijn. Geweldig dat een dergelijk persoon ons deze dienst heeft bewezen. Tot Cochem heeft hij ons begeleid, daarna was het weer onze beurt. Deze Duitse persoon heeft te kennen gegeven om volgend jaar weer met ons mee te rijden. Van dit aanbod zullen we uiteraard gebruik van gaan maken.

Langs de Moezel gaat onze tocht verder en landen we aan bij een gezellig restaurant waar de lunch genuttigd werd. Waar veel mensen komen is de interesse groot voor oldtimers. Zo ook een echtpaar dat ook belangstelling toonde en ons aansprak in ons eigen dialect. Bleek dat die persoon Tjeu van de Moosdijk (voormalige garagehouder) uit Meyel was. We vervolgen de tocht en omstreeks 14.15 uur arriveren we bij het pension.

De prónksjtökken werden geladen en onze dorst nog een keer gelest. Er werd terug geblikt op een super gezellig weekend! Een weekend waarin we 220 km. door schitterende natuur hebben kunnen brommen.

De groep gaf te kennen het volgend jaar terug te willen gaan naar Strotzbüsch en wel in het weekend van 19 tot en met 21 juni.

Om 15.15 uur vertrok de karavaan richting huiswaarts.

Frits bedankt! Geweldig!

Verslag  opgesteld door Jan Janssen.