1.pngbcn2.png
Navigatie
blank.gif bullet.gif Startpagina
bullet.gif Bankgegevens IBAN
bullet.gif Verslagen evenementen
bullet.gif Club lokaal
bullet.gif Contact
bullet.gif Disclaimer
bullet.gif Discussieforum
bullet.gif Evenementen extern
bullet.gif Foto Albums t/m 2018
bullet.gif Foto Albums vanaf 2019
bullet.gif Hoe is het begonnen
bullet.gif Nieuws
bullet.gif Organisatie
bullet.gif Restauratie objecten
bullet.gif Weblinks
bullet.gif Zoeken

bullet.gif Rijden in een groep !
bullet.gif Rijden in baksteenformatie
bullet.gif Insturen foto's voor publicatie
bullet.gif AVG privacy policy
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Gebruikers Online
blank.gif bullet.gif Gasten online: 2

bullet.gif Leden online: 0
bullet.gif Nieuwste lid: van Leeuwen Wout
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen Hierarchie
blank.gif Artikelen Start » Eifel weekend 2019 blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen: Eifel weekend 2019
blank.gif
verslag Eifelweekend 2019

Eifelweekend  2019

 

Ieder jaar opnieuw wordt er een leuk verslag geschreven over ons Eifelweekend van 13 tot 16 juni.
Eigenlijk kan ik het ook heel kort samenvatten HET WAS GEWELDIG maar heb toch enkele leuke
anekdotes opgeschreven voor later nog eens terug te lezen.

Donderdag vertrekken we in Remunj om 6.00 uur richting Lambertsberg.
Bert heeft verleden jaar met Jozef en Maria afgesproken een vlaai voor hen mee te nemen.
Bij aankomst Funfmädelhaus  drinken we eerst  koffie waarna we met 13 personen vertrekken onder leiding van Frits en Ludo. Helaas is met het lossen van Bert zijn bromfiets iets mis gegaan. Zijn Yamaha is omgevallen en is het remhendel afgebroken. Bij de eerste pauze plaats wordt Jan Janssen gebeld en gevraagd of hij dit onderdeel nog ergens kan krijgen. Scootershop Remunj heeft nog een hendel op voorraad.  Jan rijdt via Roermond naar Lambertsberg.                                                               Wij rijden de zondagsroute in omgekeerde volgorde en Frits gaat nog even een pauze plaats regelen voor zondag. Rond 13.00 uur zijn we terug bij het hotel waar de nog andere leden aanwezig zijn. Zij hebben de soep al op en vertrekken met 7 personen richting Malberg.
Maken een mooie tocht door de omgeving maar achter een tractor was toch niet de juiste weg.
Dan maar keren, door het bos verder en uiteindelijk arriveren ze bij Eifelhotel Malberg. Het uitzicht is hier geweldig mooi. Het Belgische echtpaar vond het leuk om ons weer te zien. Hier kreeg Frits verleden jaar een bout om zijn Honda te repareren.
Onder leiding van Ludo maakte wij ook nog een middagrit richting Biersdorf. Plotseling zijn we
Henk en Bert kwijt. Het voorwiel van Bert zijn Yamaha zat er los in,  de splitpen was eruit. Na wat bellen treffen we elkaar weer in Biersdorf. Bij een mooie plek gelegen aan een meer rusten we even uit. Je kunt hier ook mooie wandelingen maken, vlotten bouwen en waterfietsen. Met een zwak zonnetje en veel wind rijden we over zandweggetje terug naar ons pension.                                                                         Om 19.00 uur gaan we aan tafel. De andere middaggroep is nog niet terug. Ze hebben een zwak excuus. Van het regende hard en we moesten schuilen, daarom zijn we iets te laat voor het diner.                  Naderhand wordt er hier en daar nog gesleuteld. Van John H zijn zundapp bleef de achterrem vasthangen, de remhevel krijgt wat vet en de remstangveer wordt wat strakker afgesteld. John H heb ik echt zien genieten en hij is blij dat de Thomos-ellende verleden tijd is.

Vrijdag na een stevig ontbijt vertrekken we om 9.30 uur met 24 bromfietsen, waarvan 4 met duo
passagier. Sue zwaait ons uit. Zij kan helaas om gezondheidsredenen niet meerijden. Maar ze
gaat lekker wandelen en zonnen in de wei? Toon die nog even de banden wil oppompen heeft waarschijnlijk niet veel ervaring met een compressor. Hij laat de banden leeg in plaats van op te pompen.
Iedereen staat in het gelid om te vertrekken maar Hans krijgt zijn bromfiets niet gestart. De bobine is stuk. Maar geen probleem hij heeft een reserve bromfiets meegenomen.
Onderweg genieten we van de mooie natuur het is zonnig met een temperatuur van 20 graden.
De zundapp van John B heeft veel moeite om de berg op te komen. Hij heeft geen vermogen meer. Petra gaat bij Jan J achterop. Bij de pauzeplaats in Neuerburg wordt de verstopte demper onder
handen genomen en kan de zundapp weer berg op. De vooraan rijders zien weer een ree en vos.
Net voor Vianden zien we een mooi kasteel dat van de 11e tot in de 14e eeuw op de fundamenten van een Romeins kasteel werd gebouwd. Na renovatie werkzaamheden in 1977 wordt dit volledig ingerichte paleis gezien als een van de grootste uit de romaanse tijd in Europa.
In Vianden is onze pauzeplaats gepland. Ik stap van mijn bromfiets en er komt een grote zware motor achter me staan. Tot mijn verbazing komt Ben H onder de helm uit. Hij was met zijn motor aan het toeren en komt gezellig met ons lunchen. Na de pauze vlot door gereden over hele mooie binnen wegen en af en toe moeten de bromfietsen flink klimmen. Na een tocht van 128 km zijn we om half 6 terug. De brommers tanken, douchen en dan lekker eten. Frits vraagt nog even de aandacht van iedereen.
Hij wil graag op het besluit van 2 jaar geleden terug komen. Frits geeft aan dat hij in de toekomst met maximaal 30 bromfietsen van start wil gaan. Het vinden van een pauzeplaats voor een grote groep
wordt steeds moeilijker.  Daarbij moeten we ook denken aan onze eigen veiligheid maar ook die van derden. Iedereen gaat akkoord dit voorstel en de volgorde van inschrijven beslist of je mee  kan. Niemand kan zich beroepen op een verkregen recht uit voorgaande jaren.
Na de maaltijd wordt er nog gewandeld en gesleuteld. De Honda van Toon maakt een geluid als of hij aan het opstijgen is? De carburateur is van slag. Dit kan helaas niet gerepareerd worden.                                                                                                                                                                      We zitten gezellig buiten en de Bitburger smaakt heerlijk.

Zaterdag Hans is altijd vroeg op maar zijn wandelmaat, de hond van Jozef en Maria, is nu heel oud
en wil niet meer wandelen. Hij wil wel graag door iedereen geaaid worden.
Met een zwakke zon en wolkenvelden vertrekken we na het ontbijt richting Mauel, Ringhuscheid,
Heilbach, Olmscheid richting Luxemburg. We rijden over rustige wegen, onderweg zien we veel
koeien en héél weinig paarden. Ludo is zijn tom tom verloren;  help de route ligt op de weg.
Alles wordt bij elkaar geraapt, dat is even puzzelen vanavond. Dasburg (pauze) is een plaats in de Duitse deelstaat. Door middel van de grensrivier de Our bereikt men Luxemburg. Dasburg telt 218 inwoners dagelijks komen er honderden motorrijders, als ze ons zien gaan de duimpjes omhoog.
We rijden lekker verder en voelen ons vrij met de wind om de oren. Wat een mooie uitzichten als je om je heen kijkt met die prachtige dalen en mooie natuur. Laten we hopen dat de generaties na ons hier ook nog van kunnen genieten. Aangekomen bij Clervaux hebben we lunchpauze.
Kasteel Chataux Clervaux (L) is door het vuur verwoest tijdens de 2e wereldoorlog tijdens de Slag
om de Ardennen. Nu is het volledig herbouwd. Via Reipeldingen, Irhausen, Langenfeld en de befaamde berg van Waxweiler rijden we terug naar Lambertsberg. Sommige ruiken de stal en gaan
al terug naar Funfmadelhaus maar Frits heeft nog een Sugabe voor ons. Deze tocht was 123 km.
De zoon van Jozef en Maria heeft een lekkere maaltijd voor ons klaar gemaakt. Soep, schnitzel met gebakken aardappeltjes,  groente en een lekker toetje. Sue heeft vandaag 15 km gewandeld.
Toon is met de auto naar Biersdorf gereden en heeft daar gewandeld. Er was ook nog iets met de pen van Toon. Precies weet ik het niet maar Jan J had de pen van Toon geleend en was hem daarna kwijtgeraakt. Jan gaf hem een andere pen maar dat kon Toon niet waarderen. Later werd de pen
terug gevonden. Na de avondwandeling is het erg gezellig op het terras. Zo veel verschillende mensen bij elkaar waardoor je elkaar wel beter leert kennen. Het bier vloeit rijkelijk, chips en nootjes
worden gedeeld. Het laatste rondje is van Jozef.

 

Zondag de laatste dag, het is vaderdag.
We vertrekken met veel zon en een temperatuur van 19 graden voor een tocht van 71 km.               Via Lunebach, Heisdorf en Dingsdorf rijden we over een mooie slingerweg naar Murlenbach.
Net voor de pauze heeft de bromfiets van Hans slechte massa bij de bobine. Paul,  Bert en Henk zijn er als de kippen bij om Hans te helpen. Gelukkig zijn er altijd mensen die veel materiaal bij zich hebben.
Als we gaan vertrekken komt er nog een groepje Duitsers met Kreidlers voorbij rijden. Langzaam beginnen we aan de laatste kilometers. Terug in Lambertsberg kan iedereen de brommers weer op de aanhanger laden en alle materiaal inpakken. We gaan nog gezamelijk lunchen en kunnen kiezen uit goulashsuppe of strammermax.

Terugblikkend kan ik zeggen dat we een geweldig weekend hebben gehad!

 -Hele mooie ritten.

-Goed weer.

-Prachtige natuur.

-Weinig pechgevallen.                                                                                                                                                 

Veel gezelligheid!

Frits en Ludo hebben hun uiterste best gedaan om voor ons deze mooie ritten te maken.

NAMENS DE HELE GROEP BEDANKT!

Jozef en Maria en hun zoon (kok) wil ik graag bedanken voor de lekkere maaltijden.

Jan Janssen algemeen organisator.

Petra Mans die veel foto s heeft gemaakt.

Het volgende Eifelweekend is 18-19-20-21 juni 2020.

Verslag gemaakt door Jeanine Leppers-Simons.

 

blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Inloggen
blank.gif
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Evenementen
blank.gif
03-07 Zondagsrit

klik hier voor de volledige kalender
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Nieuwsbrief
blank.gif

Alleen geregistreerde leden
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Bromfietsclub Neer6,146,410 unieke bezoeken