1.pngbcn2.png
Navigatie
blank.gif bullet.gif Startpagina
bullet.gif Bankgegevens IBAN
bullet.gif Verslagen evenementen
bullet.gif Club lokaal
bullet.gif Contact
bullet.gif Disclaimer
bullet.gif Discussieforum
bullet.gif Evenementen extern
bullet.gif Foto Albums t/m 2018
bullet.gif Foto Albums vanaf 2019
bullet.gif Hoe is het begonnen
bullet.gif Nieuws
bullet.gif Organisatie
bullet.gif Restauratie objecten
bullet.gif Weblinks
bullet.gif Zoeken

bullet.gif Rijden in een groep !
bullet.gif Rijden in baksteenformatie
bullet.gif Insturen foto's voor publicatie
bullet.gif AVG privacy policy
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Gebruikers Online
blank.gif bullet.gif Gasten online: 1

bullet.gif Leden online: 0
bullet.gif Nieuwste lid: van Leeuwen Wout
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen Hierarchie
blank.gif Artikelen Start » Eifel weekend 2011 blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen: Eifel weekend 2011
blank.gif
Verslag Eifel weekend 2011

Daleiden, mei 2011

 

Verslag Eifeltocht 2011

 

De club heeft een aantal jaren het plaatje Strotzbüsch bezocht om van daaruit de tochten door het Eifellandschap te ondernemen. Dit jaar is er voor gekozen om Daleiden als uitvalsbasis te kiezen.

Daleiden is een klein dorpje op het 3-landenpunt Duitsland, België Luxemburg.

We waren te gast in Hotel Eifelerhof bij Günter en Birgitt Hoffmann. Het onderkomen was erg gedateerd. Ondanks dat alles oud was, waren de kamers met douche en toilet schoon en prima in orde. Günter heeft met z’n 72 jaar toch elke avond voor 26 personen een prima maaltijd bereid. Zijn vrouw Birgitt heeft met enige assistentie ons voorzien van drank.

 

Frits van de Kruys heeft ook dit jaar weer gezorgd voor prima ritten. Met zijn Tom Tom aangesloten op zijn bromfiets! leidde hij ons over wegen, weggetjes door pittoreske dorpjes met het ene landschap nog mooier dan het anderen.

 

Dit jaar was het weekend wat uitgebreider. Er waren mensen al op donderdag gearriveerd. Alleen Frits, die was dinsdag al paraat om de nodige voorbereidingen te treffen. De meesten zijn toch in de loop van vrijdag gearriveerd.

 

Donderdag 19 mei zijn een aantal mensen richting Daleiden vertrokken. In de loop van de avond waren we met een groep van 9 personen. Deze mensen hebben zich in de avond mentaal kunnen voorbereiden op de tocht, die Frits de voorgaande dagen had uitgezet. Frits was al vanaf dinsdag op locatie.

 

Vrijdag 20 mei .  4 Personen zijn die ochtend vroeg, vanuit Nederland, vertrokken. Zij wilden de tocht voor deze dag meerijden. Rond de klok van 10 uur vertrok de groep (13 personen) onder aanvoerder Frits.  Wat direct opviel was dat de omgeving t.o.v. de voorgaande jaren beduidend mooier en heuvelachtiger was. Voor de deelnemers een lust om door dit gebied te mogen toeren.

In de middag is de late groep vertrokken, helaas zonder aanvoerder. Deze groep van zo’n 11 personen heeft de omgeving verkend. Vanuit het hotel ging het bergaf richting grens. Het weer was schitterend en met een temperatuur van 20+ en een zwak windje was het heerlijk toeren. Henk Vaessen met de snelle Yamaha meestal voorop. Omdat we geen doel en ook geen route hadden werd de weg gevolgd zoals het uitkwam. Hierdoor lag ook de gemiddelde snelheid wat hoger als normaal. Zo rond de 60 km/uur. Om 18.30 uur was iedereen terug voor het diner.  Jan Janssen heette de groep welkom en nam hij enkele huishoudelijke punten door.

Voor, tijdens en na het diner werden er weer de nodige ervaringen uitgewisseld. Uiteraard met de bromfiets als middelpunt. Na het diner werd er nog stevig Bitburger of andere drank genuttigd. Ook toen hadden we 2 groepen, de Verstandigen en de Nachtravers. De verstandigen gingen rond de klok van 22 uur 22.30 naar bed. De Nachtravers bleven totdat de tap gesloten was.

 

Zaterdag 20 mei was iedereen om 8.30 present voor het ontbijt. De planning was om ca 9.30 uur aan de tocht van 110 km te beginnen. Vlak voor vertrek stak het eerste probleem de kop op en dat had niets met onze oldtimers te maken. Frits van Alebeek had de achterklep van de auto dicht gedaan met de sleutels in de kofferbak en de deuren op slot. En toen……….De hulp van een lokale volkswagen dealer bracht geen soelaas. De auto was en bleef dicht. Vervolgens werd er met de ADAC een afspraak gemaakt om tegen de avond te komen om de auto open te krijgen. Gelukkig had Lei nog een tweede helm, zodat we iets verlaat toch met z’n allen aan de tocht konden beginnen. Het weer was perfect en onder een stralend zonnetje gingen we onder leiding van onze aanvoerder van start.

 

Frits leidde ons door een prachtige streek over rustige weggetjes met soms pittige hellingen 1.5 km lang van 15 tot 18% stijging. Na een paar uurtjes toeren was het tijd voor een pitstop. Na het nuttigen van koffie, thee of iets dergelijks had Jan Janssen een prettige mededeling. Jo Koolen had zich opgegeven voor dit weekend, maar zijn vrouw had ook een reis naar Turkije geboekt. Jo had Jan laten weten, dat het reeds aanbetaalde bedrag dit weekend zinvol door de groep besteed kon worden. De koffie werd hier dus van betaald. Jo, namens de groep heel erg bedankt. Na de pitstop werd de tocht vervolgd om bij de familie Weber de lunch te nuttigen. Deze lunch was vanuit ons hotel al geregeld. De familie Weber bezitten Dornauels mühle, een paradijs op aarde.

 

www.dornauels-muehle.de .

De tocht werd hervat richting Vianden. Na verloop van tijd deed zich het eerste probleem voor. Door de stevige hellingen, die ook nog eens 1.5 tot 2km lang waren, kreeg de watergekoelde Zündapp van John van Buggenum koel problemen. Met zijn tweeën op de brommer steeds berg op werd de Zündapp teveel. Bijna boven sloeg de stoom door de radiatordop naar buiten. Met wat extra hulp werd de brommer verder naar boven geduwd. Een lokale bewoner was zo vriendelijk om de ontsnapte stoom in vloeibare vorm terug te leveren. Na het vullen van de radiator werd tocht voortgezet om verder zonder problemen in Vianden aan te komen. In deze schitterende Luxemburgse stad werd op een terrasje iets fris of pils genuttigd en weer door Jo betaald. Jo, nogmaals namens de groep bedankt.

Omstreeks 18.30 waren we weer terug in Daleiden. Omstreeks die tijd arriveerden ook de ADAC om ook te constateren dat de auto van Frits zonder sleutel niet open gaat. De hulp van het thuisfront werd ingeschakeld om de reservesleutel te komen brengen.

Er werd weer druk gekeuveld met als centraal onderwerp natuurlijk brommers en de tocht.

Na het diner werd door Albert en Bert de watergekoelde Zündapp van John nog onderhanden genomen. Die avond waren de Verstandigen iets minder in getale. Maar ook de Nachtravers konden om 1 uur naar bed, omdat de tap dicht was.

 

Zondag 21 mei werd zoals afgesproken het ontbijt om 8.30 genuttigd. De planning was om omstreeks 9.30 uur aan een tocht van ca 55 km te beginnen. Echter het weer gooide roet in ’t eten. Het motregende en de lucht was grijs en grauw. Om 10 uur was het toch enigszins droog en werd besloten om de tocht te maken. Regenkleding werd preventief aangetrokken en er werd begonnen aan de tocht die Frits weer zorgvuldig had uitgestippeld. Na een uurtje brak de zon door en kon de regenkleding weer opgeborgen worden. In het mooie Eifelstadje Waxweiler werd een pitstop ingelast voor een kop koffie. Tegen de klok van 13 uur waren we weer bij hotel Eifelerhof waar we nog met z'n allen een warme maaltijd hebben genuttigd. De bromfietsen werden ingeladen en individueel werd er huiswaarts gekeerd. Op een na……. Frits bleef nog een nacht en ging alleen nog een tochtje maken.

 

We kunnen terug zien op een prachtig (lang) weekend met veel lol, gezelligheid in een prachtige omgeving en zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

Verslag gemaakt door John van Buggenum en Jan Janssen.

blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Inloggen
blank.gif
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Evenementen
blank.gif
03-07 Zondagsrit

klik hier voor de volledige kalender
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Nieuwsbrief
blank.gif

Alleen geregistreerde leden
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Bromfietsclub Neer6,146,440 unieke bezoeken