1.pngbcn2.png
Navigatie
blank.gif bullet.gif Startpagina
bullet.gif Bankgegevens IBAN
bullet.gif Verslagen evenementen
bullet.gif Club lokaal
bullet.gif Contact
bullet.gif Disclaimer
bullet.gif Discussieforum
bullet.gif Evenementen extern
bullet.gif Foto Albums t/m 2018
bullet.gif Foto Albums vanaf 2019
bullet.gif Hoe is het begonnen
bullet.gif Nieuws
bullet.gif Organisatie
bullet.gif Restauratie objecten
bullet.gif Weblinks
bullet.gif Zoeken

bullet.gif Rijden in een groep !
bullet.gif Rijden in baksteenformatie
bullet.gif Insturen foto's voor publicatie
bullet.gif AVG privacy policy
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Gebruikers Online
blank.gif bullet.gif Gasten online: 1

bullet.gif Leden online: 0
bullet.gif Nieuwste lid: van Leeuwen Wout
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen Hierarchie
blank.gif Artikelen Start » Eifel weekend 2017 blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen: Eifel weekend 2017
blank.gif
Eifel weekend 2017

Eifelweekend  2017

 

Dit jaar zijn we weer met een groot aantal bromfiets fanaten vertrokken naar het vertrouwde Funfmadelhaus in Lambertsberg. Dit jaar voor de 6e keer dat we deze locatie bezoeken.      

Donderdag 15 juni

Frits en Ludo stonden na hun ontbijt ons al met goede zin op te wachten. Even de brommers uitladen en snel een kopje koffie. Met een groep van 11 personen werd er om 10.15 uur vertrokken. De temperatuur begint langzaam op te lopen tot 30 graden. We rijden de zondagsroute maar dan in omgekeerde richting. We gaan richting Utscheid-Viande-Krautscheid. Het wordt een tocht van stoppen en rijden.  John had niet zo veel geluk met zijn Tomos, dat ding vertikte het om berg op te gaan. Enkele keren was het een ware beproeving voor John door hele stukken berg op te lopen zo kreeg de Tomos een andere naam, de Flinstone brommer zoals hij hem zelf noemde. Dicht bij het kasteel van Vianden hebben we iets gedronken. Met de stoeltjeslift kun je naar de indrukwekkende burcht gaan. In de middeleeuwen was dit kasteel een echt paleis. Je kunt er van een prachtig uitzicht genieten over de Ourvallei. Met veel moeite en hulp van Paul zijn we weer terug bij Funfmadelhaus.  John heeft besloten zijn Tomos in originele staat terug te brengen en te verkopen. Langzaam druppelen de overige bromfanaten van ‘t Pronkstuk binnen. Voor het diner heeft Jan Janssen de groep toe gesproken en mededelingen gedaan van huishoudelijke aard. Een belangrijke regel is er bij gekomen wat betreft het nuttigen van alcohol. Dit jaar gaan we tijdens de tochten GEEN alcohol  meer nuttigen. Er werd hier en daar wat gebromd maar uiteindelijk heeft iedereen zich hier goed aan gehouden. Het gaat dan ook om je eigen veiligheid maar ook om die van andere weggebruikers.

Vrijdag 16 juni

Tijdens het ontbijt 8.30 uur arriveren er nog enkele mensen die vanochtend vroeg vanuit Limburg zijn vertrokken. Wim Engelen en John Hamers vertrekken richting Naer om bij Jan Janssen een Zundapp op te halen voor John, zodat hij zaterdag en zondag wel nog kan rijden. Om 10.00 uur vertrekken we richting Karlshausen, omdat ik zelf vooraan reed zag ik een ree met jong en er achteraan nog 2 reeën. Tussen Rodeshausen en Keppeshausen reden we langs een hele mooie vallei met een meertje in het dal. Hier is de natuur geweldig mooi en zeker de vergezichten  die je overal tegen komt. Voor de koffiepauze gaat de Zundapp van Jan Janssen stuk. Deze kan terplaatse niet meer gerepareerd  worden. De bromfiets wordt bij een huis gestald en kan later opgehaald worden. Nicole en Tim gaan op 1 bromfiets verder en Jan krijgt de bromfiets van Tim. De groep stond een stuk verder te wachten op een veilige plaats bij een leuk prieeltje. Er kwam een stel Nederlanders met de auto die via de telefoon een spel aan het spelen waren. Ze moesten iets zoeken en met veel hulp van de bromfietsclub uiteindelijk gevonden. Er moest zelfs materiaal aan te pas komen.  Maar ondertussen had Jan Janssen met Lien gebeld om te vragen of Wim en John er nog waren.  Gelukkig zaten John en Wim aan de broodmaaltijd bij Lien en konden ze nog een extra brommer mee nemen voor Jan. We lunchen bij Camping Kautenbach.  Na vertrek had de Yamaha van Henk een pareltje tussen zijn bougie. De Zundapp van Lei Mans had al zijn 2e kapotte bougie, dit zijn kleinigheden die zo verholpen zijn. Gelukkig  is het mooi weer (20 gr.) en een beetje bewolkt.  Zelf vond ik deze tocht qua natuur het mooiste. Frits geweldig dat je dit allemaal voor ons doet.  Na een frisse douche en een heerlijke maaltijd kon er nog een wandeling gemaakt worden.  De Bitburger smaakte natuurlijk nog lekkerder dan anders. Tot in de late uurtjes werden er nog sterke verhalen verteld.

Zaterdag 17 juni

Vertrek 9.30 uur. Voor het ontbijt had Hans Caelers al een ochtendwandeling gemaakt met hond Robbie van Jozef en Maria. Het ontbijt is een goed begin van de dag, er wordt zelfs lang zal hij leven gezongen voor een wielrenner die jarig is. Vol goede moed wordt er vertrokken. Wim en John zijn er weer bij en is de groep weer compleet. Maar net voor de Densborger wassermuhle breekt het koplamphuis van de bromfiets van John Roemen af. Hij had alleen nog een los stuur in zijn handen. Deze bromfiets had hij geleend van Hans Caelers. Enkele handige mannen hebben ergens een boormachine geleend en hebben zo het stuur weer kunnen monteren op de bromfiets. De grote groep was door gereden tot de pauze plaats. Hier was het een lust om te kijken naar alle motoren, in alle merken en maten. Rustige rijders en idioten op de weg. Jan Notte heeft veel foto’s staan maken en mist ineens zijn beurs? Poeh, dat is een flinke tegenvaller bankpas rijbewijs ID kaart kentekenbewijzen alles erin.  Maar uiteindelijk gaan we weer op weg.  Na 15 minuten rijden mist Jan Janssen zijn portofoon, hij heeft deze laten liggen op de pauzeplaats. Frits rijdt snel terug en gaat hem halen, gelukkig hij ligt er nog. De lunch werd genuttigd in der Großten  Mausefalle der Welt. In de middag gelukkig geen pech gevallen meer en kon er fijn door gereden worden in baksteen formatie, althans waar het mogelijk is. Via Muslenbach  Jakobsknopp naar Sonecken.  Hier een kleine pauze met voor de liefhebber een alcohol vrij biertje. Dan terug via Dakscheid –Lambertsberg. Jan Notte vindt tussen zijn kleren de beurs terug, wat is hij blij en blijft hem veel ellende gespaard.  Voor het avondmaal spreekt Jan Jansen de groep toe. We mogen trots zijn op ons zelf hoe we met alle omstandigheden zijn om gegaan vandaag.  Diepe buiging voor je zelf. Veilige plek opzoeken, rustig wachten, geen gemopper en goed baksteen formaat gereden.  Jan gooit een balletje op over hoe we verder gaan in de toekomst als de groep te groot wordt. Na het eten discussiëren we hier even over. Jozef en Maria hebben weer een heerlijke maaltijd voor ons klaar gemaakt. Het is mooi weer en iedereen zoekt het terras op.

Discussie voor volgend jaar??????

Nemen we 30 personen mee?  of nemen we 30 bromfietsen mee?

De voorkeur gaat uit naar 30 bromfietsen.

Uiteindelijk is besloten de inschrijving voor 2018 open te laten en te kijken hoe groot de interesse is.  Als de groep te groot gaat worden gaat er waarschijnlijk in 2 groepen gereden worden.

Even afwachten dus en veiligheid staat voorop als je deelneemt aan het verkeer.

 

Zondag 18 juni

Vertrek 9.15 uur

Omdat het vandaag Vaderdag is ontbijten we iets eerder, zodat straks iedereen nog op een redelijke tijd thuis kan zijn bij hun familie. In Vianden koffie pauze. Nicole was blij met een wonderpilletje van de restauranthouder en een glas water. Het bier had haar zaterdagavond wel hééél erg goed gesmaakt. Na weer te zijn vertrokken moest er al snel weer een bougie vervangen worden van John Hamers zijn brommer. Op een steile helling ging het mis met de Zundapp van Wim, hij trok niet meer de uitlaat was verstopt, de demper werd verwijderd en zo kon hij weer verder rijden. Door wegwerkzaamheden moesten we gebruik maken van een zandpad. Het steile zandpad op en in de 1e versnelling naar boven. Even later ging bij Peter de koppelingskabel kapot. Even sleutelen en weer verder. Via Utscheid –Mauel terug naar Lambertsberg. Het laatste stukje gingen even de remmen los, ze roken de stal? Na aankomst werden de brommers weer op de aanhangers geladen en alles werd weer netjes achter gelaten. Na de lunch bestaande uit goulashsoep en/of een strammermax ging iedereen tevreden naar huis. De groep uit Remunj bleef nog een dag langer. Wij hebben op 4 dagen 480 km gereden met de bromfiets.

Verder wil ik onze gastheer en gastvrouw Jozef en Maria van Funfmadelhaus bedanken voor hun gastvrijheid en de lekkere maaltijden die ze voor ons hebben gemaakt.

Frits en Ludo jullie hebben fantastische tochten voor ons gemaakt. Frits dit is onbetaalbaar wat je voor ons hebt gedaan.

Jan Janssen bedankt als algemeen organisator.

Jan Notte en Petra Mans hebben veel foto’s  gemaakt.

Het volgende Eifelweekend is 14-15-16 juni 2018.

Terugblikkend  kan ik zeggen dat we heel mooi weer hebben gehad.  Helaas veel pech gevallen.              Maar ook ontzettend genoten van de mooie natuur die de Eifel te bieden heeft.

Dit verslag is gemaakt door Jeanine Leppers.

blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Inloggen
blank.gif
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Evenementen
blank.gif
03-07 Zondagsrit

klik hier voor de volledige kalender
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Nieuwsbrief
blank.gif

Alleen geregistreerde leden
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Bromfietsclub Neer6,146,419 unieke bezoeken