1.pngbcn2.png
Navigatie
blank.gif bullet.gif Startpagina
bullet.gif Bankgegevens IBAN
bullet.gif Verslagen evenementen
bullet.gif Club lokaal
bullet.gif Contact
bullet.gif Disclaimer
bullet.gif Discussieforum
bullet.gif Evenementen extern
bullet.gif Foto Albums t/m 2018
bullet.gif Foto Albums vanaf 2019
bullet.gif Hoe is het begonnen
bullet.gif Nieuws
bullet.gif Organisatie
bullet.gif Restauratie objecten
bullet.gif Weblinks
bullet.gif Zoeken

bullet.gif Rijden in een groep !
bullet.gif Rijden in baksteenformatie
bullet.gif Insturen foto's voor publicatie
bullet.gif AVG privacy policy
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Gebruikers Online
blank.gif bullet.gif Gasten online: 1

bullet.gif Leden online: 0
bullet.gif Nieuwste lid: van Leeuwen Wout
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen Hierarchie
blank.gif Artikelen Start » Tocht Slenaken 2016 blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen: Tocht Slenaken 2016
blank.gif
Verslag tocht Slenaken

 

 

 

    Correspondentieadres:

                                                                                       Jan Janssen (secretaris)

                                                                                       Veurtje 20

                                                                                       6086 CH Neer.

                                                                                       Tel. 0475-592979  

                                                                                       www.bromfietsclubneer.nl

                                                                                       E-mail: bromfietsclubneer@gmail.com

 

Bromfietstocht Slenaken 2016

 

De voorspellingen voor het weekend waren SUPER, zaterdag 24 en zondag 25 graden. Perfecte temperatuur om een lange rit te maken.

Zaterdag 13 augustus, om 9.30 uur, verzamelen 14 leden zich bij ons clublokaal. De bedoeling was om eerst koffie te drinken en daarna aan de tocht te beginnen. Door omstandigheden is dit niet gelukt en na instructie: hoe te rijden en waar op te letten vertrok de groep rond de klok van 9.45 uur. Bij een temperatuur van 17 gr. was het behoorlijk fris. De tocht gaat via Roermond, Melick, Posterholt, Mariahoop naar Susteren, alwaar we bij koffiehuis Het Ijzerenbos konden genieten van een heerlijk kopje koffie. Inmiddels was de temperatuur opgekropen tot 20 gr.

Onze gids, Jan Janssen, had weer veel tijd gestoken in de route. Wegen waar je nooit komt, konden nu wel bereden worden. De nodige verrassingen (steegjes, paadjes en noem ze maar op) waren verwerkt in de route. Ieder jaar weer een verrassing!

Dan gaat de tocht verder via Broek Sittard,  via veldwegen naar Windraak om uiteindelijk in  Doenrade te komen. Bij gasterie Dobbelsteyn was een tafel gereserveerd en konden we van een heerlijke lunch genieten.

Tegen de klok van 14 uur gaat de tocht dan verder richting oostelijke mijnstreek. In deze buurt komen we niet zo vaak, dus was het afwachten wat dit deel van Limburg ons te bieden had. Via Schinveld, Waubach, Eygelshoven richting Kerkrade. Een mooie uitkijk op kasteel Erenstein was niet te missen als we de afdaling richting kasteel inzetten. Dan richting Wauwelpad (een mooi stukje natuur onder Kerkrade). Door wegwerkzaamheden konden we hier niet door en moesten we de omleiding volgen om uiteindelijk weer op de route uit te komen. Dan richting Imstenrade, Molsberg, Waalbroek naar Bocholtz en dan door naar Vijlen. Jan had bij A Gen Kirk te Vijlen een pauzeplaats gekozen. Door het geweldig weer konden we op het terras genieten. Het meeste konden we genieten van de inventaris in het café. Zoveel heilige beelden in een café hebben we nog nooit gezien. De moeite waard om dit te zien en voor velen een nog nooit geziene attractie

Dan hebben onze machines ook dorst en deze wordt gelest bij Shell te Wittem.

We beginnen aan ons laatste gedeelte van onze tocht en rijden via Mechelen, Elzet, Bommerig, Epen, Heijenrath naar Slenaken, waar we als einddoel Residentie Slenaeken hebben. Om 17.30 u arriveren we. Die dag hebben we ongeveer 120 km gereden. Dan eerst bijkomen! Lekker opfrissen en genieten van een lekker pilske.

Gelukkig geen pechgevallen deze rit. Wel werd, bij het hotel, uit voorzorg de koppelingskabel van de bromfiets van Peter te vervangen.

Het diner genieten we bij onze gastgever Jan en Marga. Na het diner wordt een wandeltocht gemaakt naar ijssalon De Helenahoeve waar we met z’n allen genieten van een heerlijk (groot) ijsje.

Als we terug zijn in het hotel nestelen we ons in de verblijfruimte en houden we ons bezig met ouderwets stomme onzin uit te kramen. Geweldig toch als je me clubleden zo kunt optrekken.

Om 23.00 uur ging iedereen naar bed.

De volgende ochtend: 8.30 uur ontbijt. Geen mist, geen regen maar wel zonneschijn Het beloofd een mooie zonnige dag te worden en iedereen is goed gehumeurd. De tocht vandaag zal tot Neerritter over Belgisch grondgebeid gaan. Vertrek rond 9.45 uur Gelijk een vuurdoop voor de machines. Een berg van 12% en dit betekent dat de grijze walm een deken achterlaat. Geweldig als je voorop rijdt, jammer voor de achterop rijder.

We duiken direct België in en na een tocht van 25 km. komen we aan bij ons rustiek cafeetje in Lanaye. We worden vriendelijk opgewacht door de uitbaatster met haar man. We genieten van een heerlijk kopje Belgisch kopje koffie. Een enkeling drinkt chocolademelk met een flinke dot slagroom.

Na de pauze gaat de tocht verder via Eben-Email, Zussen, Heukelom naar Veldwezelt. In Veldwezelt kan Jan het niet nalaten om zijn geliefd klinkerpaadje,  van 60 cm. breed, door  het bos te nemen. Gelukkig ging alles goed, een enkeling vond het akelig om dit pad te rijden. Dan vervolgen we onze tocht via Lanaken naar Rekum. In Rekum belanden we midden in een rommelmarkt. Ze waren vergeten om de weg af te sluiten op het traject waar onze route liep. Moet dan wel opmerken dat op deze route geen sterveling komt. Dan via Kotem naar Maasmechelen. Bij fietscafé Passerel werd de lunch genuttigd. We nemen plaats op het terras en wachten af. Waar we ook komen, elke keer krijgen we uitsluitend positieve reacties op onze mooie oldtimers. Zo ook hier in Maasmechelen. De Belgen kennen alleen maar hun Royal Nordjes en denken dat dat de mooiste brommertjes waren. Tot dat ze de mooie Zündapps en Kreidlers te zien krijgen. Vol enthousiasme bewonderen ze onze brommertjes.

Nu de dag verstrijkt merk je dat de deelnemers rustig worden. En we hebben nog 30 km. te gaan door het Belgisch land en nog 29 km. door ons mooie Nederland.

Vol goede moed gaan we weer verder. In Millen gaat het mis, we belanden op een fietsroute waar je als bromfietser (cat. B in België) niet mag komen. Op goed geluk de route aanpassen en vervolgens weer op een fietsroute te belanden. Dan toch maar een klein stukje over dit fietspad en het risico nemen. Uiteindelijk komen we op de markt in Maaseik terecht waar we onze laatste pauze genieten. De Markt in Maaseik is altijd levendig en het is een kunst om geen bekenden tegen te komen. We genieten van een Belgisch pintje om vervolgens aan het laatste gedeelte van onze tocht te beginnen.

In Neeritter komen we Nederland binnen. Een aantal deelnemers kiest om van hieruit rechtstreeks naar huis te rijden. Zo ook |Wiel en Jutta. Jutta had pijn aan haar zitvlak. Wiel wilde zo snel mogelijk naar huis om dit probleem te klaren.

Via Grathem en Baexem rijden we naar ons clublokaal. We nemen er nog een en gaan dan naar huis. Op zondag hebben we een tocht gemaakt van 118 km.

Terug kijkend hebben we een super mooi weekend gehad, geen pechgeval en heel veel stomme waasel.

Opgemerkt mag worden dat de groep veel gelachen heeft en genoten van de ritten die Jan had uitgezet.

 

Verslag opgesteld door Jan Janssen.

blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Inloggen
blank.gif
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Evenementen
blank.gif
03-07 Zondagsrit

klik hier voor de volledige kalender
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Nieuwsbrief
blank.gif

Alleen geregistreerde leden
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Bromfietsclub Neer6,146,411 unieke bezoeken