1.pngbcn2.png
Navigatie
blank.gif bullet.gif Startpagina
bullet.gif Bankgegevens IBAN
bullet.gif Verslagen evenementen
bullet.gif Club lokaal
bullet.gif Contact
bullet.gif Disclaimer
bullet.gif Discussieforum
bullet.gif Evenementen extern
bullet.gif Foto Albums t/m 2018
bullet.gif Foto Albums vanaf 2019
bullet.gif Hoe is het begonnen
bullet.gif Nieuws
bullet.gif Organisatie
bullet.gif Restauratie objecten
bullet.gif Weblinks
bullet.gif Zoeken

bullet.gif Rijden in een groep !
bullet.gif Rijden in baksteenformatie
bullet.gif Insturen foto's voor publicatie
bullet.gif AVG privacy policy
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Gebruikers Online
blank.gif bullet.gif Gasten online: 1

bullet.gif Leden online: 0
bullet.gif Nieuwste lid: van Leeuwen Wout
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen Hierarchie
blank.gif Artikelen Start » Eifel weekend 2015 blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen: Eifel weekend 2015
blank.gif
verslag Eifel 2015

Verslag Eifel weekend 2015.

 

Ook dit jaar zijn we weer met een aantal bromfiets fanaten afgereisd naar het inmiddels vertrouwde Fünfmädelhaus in Lambertsberg. Traditiegetrouw is dit het eerste weekend na Pinksteren. 2015 is inmiddels de 4e keer dat we deze locatie bezoeken.

Op donderdag 28 mei druppelde de eerste al binnen. Individueel werd er al in kleine groepjes wat “rondjes om de kerk van Waxweiler” gereden. Het bergop en bergafwaarts rijden door de heuvels met haarspeldbochten was weer even wennen.

Aanvankelijk zouden we met 29 personen zijn. Door een vervelend ongeluk moesten Jan en Lien Janssen op het laatste moment afhaken. Normaliter spreekt Jan de groep toe. Door z’n afwezigheid heeft John van Buggenum (tevens schrijver van dit verslag) de honneurs waargenomen en s ’avonds de groep van inmiddels 16 personen toegesproken. Na het welkomstwoord en het mededelen van regels van huishoudelijke aard, hebben we weer genoten van een heerlijk maal.

VRIJDAG 29 mei

Na het ontbijt werd even na 10 uur de machines gestart en Frits, onze navigator, zette koers richting Waxweiler, Kickeshausen, Olmscheid, Daleiden naar Dasburg. Hier werd gestopt voor een kop koffie. In deze grensplaats werden we hartelijk ontvangen, tafels bij elkaar geschoven en de groep kon onder een zwak zonnetje genieten van de omgeving. Na de koffie ging het verder door Luxemburg. Plaatsen als Marbourg, Clervaux, Mercher, Draufelt, Escweiler, Hosingen werden aangedaan. Frits had mij al laten weten dat we voor ’s middags nog een uitdaging hadden. Hij had namelijk geen (grote) pauze plaats in petto. Hij is van de route afgeweken en in de grotere plaats Wilz vonden we uiteindelijk een cafetaria waar we met de hele groep terecht konden. Voor sommige hier de volgende uitdaging. Alles stond in het frans op de menukaart. Ook het bestellen ging met handen en voeten.

Al de hele morgen dreigde het te gaan regenen en het zonnetje was waterig. Ook de temperatuur was wat aan de lage kant. Vanwege wat miezerregen onderweg waren we al eerder gestopt om het regenpak aan te trekken. Nu, tijdens de pauze begon het wat steviger te regenen. Echter na de pauze kon het regenpak in de tas blijven. De route ging nog een stuk door het Groot Hertogdom. Uiteindelijk kwamen we terecht in Neuerburg. In deze grotere plaats was wat meer keuze qua horecavoorziening. Hier werd dan ook gepauzeerd voor een kop koffie, die niet te drinken was, of een echte Bitburger pils. Via Plascheid, Laupenrath waren we zonder al teveel problemen weer terug in Lambertsberg. Alleen de Kreidler van Huub Pijls had wat kuren. Besloten werd om na het avond eten te kijken wat er aan de hand was.

‘s Avonds toen de groep compleet was, heette John ook de rest welkom. Ook de huishoudelijke regels werden medegedeeld. Niemand voelde zich geroepen om het verslag te maken. Na wederom van een heerlijk maal genoten te hebben, werd er nog stevig nagepraat over ???

Een paar “chirurgen” namen de Kreidler van Huub onderhanden. Het had alleen een averechts effect. De bromfiets hield het helemaal voor gezien en Huub is zaterdag dan ook onverrichter zaken naar huis gegaan.

ZATERDAG 30 mei

Ook op zaterdag was het ontbijt om 8 uur 30 en werd even na 10 uur aan de tocht van aanvankelijk 109 km begonnen. Nu ging de tocht de andere kant op, bergafwaarts richting Mauel. Vanuit Lambertsberg gaat het dan via een verhard smal bochtig weggetje naar beneden. De route volgt een aantal (kleinere) gehuchten, waarvan je nog nooit gehoord had, zoals Wiersdorf, Oberweis Halthum, Prümzurlay, Irrel, Ernzen. De route leidt door een bos, dat eigenlijk voor bromfietsen is verboden. Een “boswachter” die toevallig met z’n auto langs de kant van de weg stond, maakte Frits daarop attent. Toen Frits hem duidelijk maakte dat we ontheffing hadden van de Polizei, konden we de weg vervolgen. Nou ja weg, het was meer een hobbelig bospad vol kuilen en gaten zodat het stapvoets verder ging. Uiteindelijk kwamen we in het lieflijke plaatsje Bollendorf terecht. Aangekomen bij de plaatselijke frietwagen was de parkeerplaats afgezet met een lint. Dit lint werd door de uitbater van de frietwagen snel verwijderd, zodat iedereen daar kon parkeren en de lunch kon nuttigen. Na de lunch ging de tocht weer verder richting Wallendorf. Ergens in de route stonden we weer voor een uitdaging. De Tom Tom van Frits maakte een vergissing en stuurde ons een weggetje in dat niet geschikt was voor bromfietsen. Het ging zo steil omhoog dat er met de voeten meegetrapt moest worden. Het ging een 10-tal meters steil omhoog. Vervolgens meldt de Tom Tom “keer om !” Dit was de ultieme uitdaging voor mens en machine. Alles en iedereen bleef heel en na deze omzwerving ging het via Plutscheid om weer in Neuerburg te stoppen voor de kleine pauze. Omdat we nu wisten waar de koffie niet smaakten, kozen we een ander etablissement.

Uiteindelijk eindigde de teller op 130 km. Dit was voor sommige toch een stevige zit. Ook deze avond genoten we gezamenlijk van een 3 gangen menu en werd er onder het genot van een Bitburger of iets dergelijks nagekeuveld.

 

ZONDAG 31 mei

Voor deze alweer laatste dag had Frits nog een tocht van ca. 75 km uitgezet. De route ging weer door een aantal onbekende Eifeldorpjes zoals Eilscheid, Heirsdorf, Seffern, Rittersdorf, Wissmansdorf om vervolgens halt te houden bij het grootste meer van de Eifel, de Bitburger Stausee in het plaatsje Biersdorf am See. Bij dit grote inlandse meer hadden we ook het vorig jaar halt gehouden. Deze omgeving blijft toch fascineren. Na een ruime (koffie) pauze vertrok het gezelschap weer via een andere weg terug richting Lambertsberg.

Deze laatste tocht ging via Koosbüsh, Altscheid, Weidingen Philipweiler, Mauel, naar Lambertsberg

Hier eindigde het Eifelweekend 2015.

 

Terugblikkend kan ik concluderen dat we van de regen nauwelijks last hebben gehad, maar dat het toch wel koud was geweest. Op kou kun je je kleden en dat had iedereen ook goed opgepakt.

Traditiegetrouw is het Eifelweekend altijd het eerste weekend na Pinksteren. In 2016 valt Pinksteren een week vroeger. Er is dan ook een voorstel om in 2016 het Eifelweekend in de derde week van juni te organiseren. De kans op warmer weer is dan ook wat groter. Nadere informatie hierover volgt via de club.

Dit verslag is opgesteld door: John van Buggenum.

 

 

 

 

blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Inloggen
blank.gif
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Evenementen
blank.gif
03-07 Zondagsrit

klik hier voor de volledige kalender
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Nieuwsbrief
blank.gif

Alleen geregistreerde leden
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Bromfietsclub Neer6,146,420 unieke bezoeken