blank.gif Artikelen Start » Kermisrit 2012 blank.gif
Artikelen: Kermisrit 2012
kermisrit 2012

Verslag Kermisrit 2012

Bij een temperatuur van 6 gr. is het geen lolletje om op de bromfiets te rijden. Toch waren er op zaterdag 1 september diverse mensen die richting Neer reden om deel te nemen aan onze 9e kermisrit.

De dag ervoor, de vrijdag, viel het met bakken uit de hemel. Ik, als verantwoordelijke voor de kermisrit heb diverse keren op die dag gedacht: als dit maar goed komt. Pietje Paulisma kan dan wel voorspellen dat het zonnetje zal schijnen, de twijfels blijven toch. “Eerst zien, dan geloven”. De uitzetters en controleurs hebben op vrijdag tot in de late uurtjes gewerkt om de route uitgezet te krijgen. Op zaterdagmorgen zijn 2 controleurs (om 7.00 uur)  vanuit Herkenbosch vertrokken om eerst de Solex-route van Herkenbosch tot in Roermond te controleren. Dan naar Neer en vervolgens de bromfietsroute controleren.

Zaterdagmorgen 7.30 u naar Maneslust. Het zonnetje laat haar kracht al voelen en we zijn opgelucht. Dit is het weer wat we willen, dit is het weer wat een oldtimerrijder uit zijn of haar bed laat komen om zich snel naar Near te verplaatsen. Daar aangekomen wacht hun een warm onthaal. Een nieuwe locatie die voor de organisatoren en de deelnemers weer nieuwe mogelijkheden zal bieden.

Om 8.30 uur is er nog geen deelnemer te bekennen. Enkele bestuursleden maken zich zorgen en merken op: laten we eerst de grote parkeerplaats vullen. Straks komen er maar 50 deelnemers en dan lijkt het in elk geval nog wat. Rond de klok van 9.00 uur komt de stroom op gang. De 2 verkeersregelaars, samen met onze parkeerwachters, mogen de handen uit de mouwen steken. Deze mensen zijn hard nodig omdat we de doorgaande weg (Steeg) niet mogen afsluiten van de gemeente.

Uit Swalmen komt een groep binnen en van hun ontvang ik het bericht dat tijdens de heenreis een deelnemer geen voorrang heeft gekregen van een lesauto. Gelukkig geen gewonden, de Kreidler aan de voorzijde krom.  Was een Zundapp recht gebleven?!

De dames aan de inschrijftafel gaan op volle toeren draaien en de oldtimer ontbijtjes vliegen over de toonbank. De parkeerwachters hebben hun handen vol om de bromfietsen in het “gelid” te krijgen en de verkeersregelaars mogen het verkeer in goede banen leiden.

Om 10.10 uur schreef de laatste deelnemer in en bleef de teller op 342 staan. Toch weer 14 deelnemers meer dan vorig jaar.

Voor Mieke en haar crew was dit de vuurdoop. Bijna 700 eieren bakken in 1 uur tijd is geen peulenschilletje.

Te gast dit jaar L1 radio. Onze voorzitter John en Jan Janssen worden geïnterviewd.

Om 10.05 uur sprak onze voorzitter John de deelnemers toe en heette iedereen van harte welkom. Uiteraard werden belangrijke punten medegedeeld. Dan volgt het vertrek, de rolaandrijvers vertrekken, daarna de bromfietsen. Met tussenpozen van 2 minuten vertrokken groepjes van 10 á 15 deelnemers. Rond de klok van 11.00 uur waren de meesten weg. De temperatuur was inmiddels gestegen tot een graad of 20 en de zon liet haar gunstige zijde zien. Beter weer konden wij ons niet wensen.

De laatste groep, gaat dan nog genieten van het oldtimerontbijt en stapt al snel op het stalen ros.

Na 5 km komen we de volgende pechvogel tegen. In de bocht bij café Goeden te Roggel is een deelnemer van de weg gereden. Gelukkig geen letsel, alleen materiële schade. We vervolgen onze rit en komen in Wessem waar we getrakteerd worden op een stuk vlaai. De koffie is voor eigen rekening. Op het terras aan de Maas mogen we genieten van het zonnetje wat inmiddels aan kracht is toegenomen.

Omstreeks 15.30 uur komen de eerste terug en strijken neer op het terras van ons clublokaal.

De meeste deelnemers bleven bij hun bromfiets “hangen”. Jammer dat ze zich niet naar de tent begaven. Mieke had voor een DJ gezorgd en deze man stand voor de katse … te draaien.

Ons Neers Lindeboom bier smaakte weer voortreffelijk!

Onze jaarlijkse juryleden mochten aan de slag.  Dit jaar de 1e plaats voor de Batavus van eigenaar Matt Huijs uit Kronenberg. Uit handen van Riek Hanssen mocht de winnaar de beker in ontvangst nemen. De Jawa van Jan Keysers uit Sevenum was goed voor een 2e plaats.

Uiteraard was er ook een pechvogelprijs, maar aangezien de pechvogels niet aanwezig waren, werd er geen prijs uitgereikt.

De voorzitter bedankte iedereen die meegewerkt hebben om deze kermisrit weer te doen slagen.

De deelnemers aan onze kermisrit kwamen uit: Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord Brabant, Utrecht, Zuid Holland, Belgie en Duitsland

Dit jaar heeft 68% van onze leden deelgenomen aan de kermisrit.