blank.gif Artikelen Start » Eifel weekend 2012 blank.gif
Artikelen: Eifel weekend 2012
Verslag Eifel 2012

Beste bromfietsfanaten,

Helaas is het weer voorbij de mooie en gezellige Eifeltoer!

Ook dit jaar had Frits weer verschrikkelijk zijn best gedaan om fantastische weggetjes te vinden en ons een paar geweldige ritten voor te schotelen.

Vrijdag werd eerst een rit gemaakt ten zuiden van onze logeerplek en wel richting Bollendorf

waar de lunch werd genuttigd. Daarna volgde een rit langs de Our aan de Luxemburgse kant richting Muhlerthal. Weer de grens over vervolgde wij de rit door een prachtig natuur gebied om te landen in Neuerburg. Noodgedwongen werd daar gestopt omdat de Zündapp van Wim Engelen de geest gaf. Geen leven meer in te krijgen dus werd er besloten Wim achter te laten

zodat hij de kans had Neuerburg goed te leren kennen (later zal hij daar een lezing over houden!!!). Na hem opgehaald te hebben werd er na het diner, toetje werd overgeslagen, door de Zündappdokter, Jan Janssen, de zaak weer hersteld en liep had karretje weer als een klokje.

‘s Avonds bij de geneugte van een lekker biertje werd de dag nog eens door genomen en

kon Frits zijn toer voor de zaterdag gaan plannen. Helaas trof hij de pech dat hij bij drie kwajongens uit Meijel aan tafel zat die hem het leven goed zuur maakte, zelfs zo erg dat de route richting Roergebied ging, toch een paar kilometer te ver. Toch werd tijdens de route het plaatsje Oberhausen gevonden en wel langs de Luxemburgse grens.

Na een goed ontbijt werd er zaterdag gestart richting drie landen punt. Helaas voor John van Buggenum kwam de pech dat zijn uitlaat het begaf. Met vereende kracht en kennis werd dit karwei ook weer opgelost en 's avonds verder afgemonteerd.

Richting Dalieden. Iedereen verheugde zich op het weerzien van de vrouw met de knijpfles

mayonaise.

Helaas landen we bij een shoarmazaak waar een verjongde versie van haar bediende. Na nog enkele kleine akkefietjes, bougie van Lien haar brommer, vervolgde wij de route over smalle paadjes met een behoorlijk stijgingspercentage. De lunch werd genuttigd bij “Zur Alte Muhle“  in Lutzkampen. Hier was genoeg activiteit, diverse 4x4 rijders maakte hier hun opwacht. De weg vervolgde zich richting Irrhausen waar nog een plaspauze werd gemaakt

en wij een toast uit brachten op Susanne Vaessen die helaas door ziekte verstek

moest laten gaan. Bij deze sterkte en een snel herstel!

Onderweg had Bert Hodselman een vreemd gevoel in zijn onderbuik gekregen, want hij werd door diverse rijders gepasseerd als het bergop ging. De deur ging voor hem helemaal dicht toen er ook nog een automaatje hem passeerde. Dit kon hij niet over zijn kant laten gaan en beloofde heilig dat zijn stalen ros in de revisie zal gaan zodra hij thuis was.

Op de terugweg kwamen eindelijk eens een paar niet Zündapps stil te staan

En wel Frits van Alebeek met zijn Kreidler, benzine op en de automaat van ondergetekende, zelfde euvel.

Jammer genoeg viel de zondagsrit helemaal in het water en werd na het ontbijt de zaak noodgedwongen ingepakt en de bestelde schnitzels weer in de vriezer gestopt.

Een voordeel heeft Frits nu wel, de zondagsrit voor het volgende jaar is al klaar. Hopende dat we de volgende keer weer in Gasthaus Fünfmädelhaus kunnen logeren want er is nog veel te zien en mooie ritten te maken in dit gebied.

Dank aan Frits voor alle moeite!

Gegroet John Hamers, verwoed Tomos rijder.