1.png
2.png
Navigatie
blank.gif bullet.gif Startpagina
bullet.gif Bankgegevens IBAN
bullet.gif Verslagen evenementen
bullet.gif Club lokaal
bullet.gif Contact
bullet.gif Disclaimer
bullet.gif Discussieforum
bullet.gif Evenementen extern
bullet.gif Foto Albums t/m 2018
bullet.gif Foto Albums vanaf 2019
bullet.gif Hoe is het begonnen
bullet.gif Nieuws
bullet.gif Organisatie
bullet.gif Restauratie objecten
bullet.gif Weblinks
bullet.gif Zoeken

bullet.gif Rijden in een groep !
bullet.gif Rijden in baksteenformatie
bullet.gif Insturen foto's voor publicatie
bullet.gif AVG privacy policy
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Gebruikers Online
blank.gif bullet.gif Gasten online: 1

bullet.gif Leden online: 0
bullet.gif Nieuwste lid: Boersma Tjerk
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen Hierarchie
blank.gif Artikelen Start » Tocht Slenaken 2011 blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Artikelen: Tocht Slenaken 2011
blank.gif
Tocht Slenaken 2011

Tocht naar Slenaken op 13 en 14 augustus 2011.

 

Met goede moed, d.w.z. regenpakken, plastic zak over kostbare persoonlijke eigendom en dubbele onderbroeken, zijn we richting ons clublokaal te Neer gegaan. Dat de weergoden ons echter niet zo gunstig gestemd waren, maakte ons niet uit!

Na ‘n hartelijk ontvangst in Neer en een kleine versterking zijn we vertrokken rond 10 uur.

Met 14 personen op weg naar het “zonnige Zuiden”. Althans, deze illusie hadden we.

Dat Jan zijn best gedaan had was goed te merken, via allerlei weggetjes en paadjes binnendoor het mooie Limburg, zijn we richting België gegaan. In Maaseik was de groep toe aan ‘n kleine pauze. Zelfs t zonnetje liet zich even zien en de brommers werden door menigeen bewonderd. Na enige tijd door het landschap van België gereden te

hebben, had Jan alweer ‘n schoon plekske voor ons gereserveerd in Maasmechelen. Bij Dolce e Salato werden onze hongerige magen gestild en de dorst gelest. Uiteraard werd daar de nodige onzin verkocht. Dan vertrek met regen. Lien kocht nog gauw een regenbroek bij Scapino, Wiet deed dat niet en werd zeiknat.

Compliment aan Jan en Lien, welke voor ons in de hete voorzomer de hele weg met het fietsje

uitgestippeld hebben (doe ik ze niet na). Na de pauze ging het via leuke kleine plaatsen zoals o.a. Zussen, Riemst, Vucht,  via een mooie hangbrug over het Albert kanaal naar het plaatsje Lanay waar we in een echt bruin (en vooral donker) cafeetje pauze hielden. Dit was noodzakelijk omdat we vanaf Maasmechelen regen hadden. Voor Wim tevens de gelegenheid om een klein reparatie aan zijn brommer te doen (koppelingskabel vernieuwen). Onder grote belangstelling van o.a. Yamaha fans werd gerepareerd. Bert maakte nog een opmerking dat

bij ‘n Yamaha nooit zoveel mensen nodig waren om te repareren, maar gaf daarna ruiterlijk toe dat hij de kkkkkkkrrrrreidler toch wel heel mooi vond. Toch wel leuk om te zien de gezonde competitie tussen alle merken brommers. Maar als het erop aan komt, staat iedereen klaar met zijn dokterskoffertje om hulp te bieden. Super toch!

 

Onderweg hebben we enkele korte uitvallen gehad (welke steeds benut werden door onze verslaafde lieden om n pafke op te steken), waardoor we Jan even uit het oog verloren. Gelukkig had Jan zijn grote vriend tomtom rider en werd meteen iedereen weer op het goede

pad gebracht. Uiteindelijk kwamen we in Slenaken aan, waar we meteen de brommertjes in de garage wilden stallen, maar Jan had nog ‘n adresje om te eten. In Epen,  5 km verderop, werd een friture “overvallen” alwaar we de nodige energie opdeden (de een wat meer dan de ander) om van daaruit weer naar ons thuishonk, Residentie hotel Slenaken terug te rijden. Ik denk dat die avond nog de nodige onzin verteld is geworden (want schrijfster van dit verslag lag toen al moe en voldaan in bed).

2e dag.

Rond half 9 kwam het illustere gezelschap bij elkaar voor een stevig ontbijt. Het weer werkte helaas niet mee, maar de buienradar van Jan uit Meijel wees op een verbetering. Waarop het vertrek tot na 10 uur werd ingesteld. Alle lieden waren fris en monter, dankzij het kordate optreden van mevr. van Dam; een gaste van het hotel, welke helaas niet kon slapen dankzij onze luidruchtige leden. Het mens vroeg niet al te vriendelijk of het wat zachter mocht, waarop onze leden dus rond 24 uur allen in hun bed lagen. (deze “trees” nam 's morgens vroeg op vriendelijke wijze toeterend afscheid).

Dan vertrek om 10.30 uur. Na 1 km gingen we, met goede moed, bij Heijenrath de berg op. Al gauw werd ons humeur verstoord door een mannetje dat verstopt achter de boom stond. En al snel stond er een smal geel persoontje met zijn handje omhoog en werden wij naar een

 

parkeerplaats gedirigeerd. Op zondagochtend nota bene grote politiecontrole!! Rijbewijs en kentekens werden gecheckt, banden nagekeken, zelfs de helmen moesten van het bolletje af.

(“vroeger reden de Yamaha vaak te hard, jammer dat we geen rolband bij ons hebben”, was een van de uitspraken van de politie). Bepaalde personen werden wit rond hun neus.

Helaas waren onze Meijelse vrienden Jan en Frits de pineut. Wim was zo slim om zijn helmpje te verstoppen achter zijn prachtige body, aldus Miranda. Hierdoor ontsnapte hij aan een fikse bekeuring van 70 euro. De andere 2 mogen 70 euro aftikken. Zuur maar waar! Dit krijg je als je maar een half potje draagt) of zou het kopke te groot zijn. Dan gaat de reis verder en in Wittem werd onder het genot van een sterk kopje koffie de grote razzia nog eens herbeleefd. Uiteraard met het nodige commentaar.

Met frisse moed klom ieder weer op zijn brommertje en ging de rit weer verder via allerlei weggetjes richting Hulsberg alwaar we bij een Chinese friture (familie van Bertje?) een kleine versnapering tot ons namen. Via prachtige Limburgse landschappen zoals Wintergaard en Aalbeek naar de Duitse Selfkant (over stukken waar de Eneco tour die dag verreden werd) om uiteindelijk in Doenrade uit te komen, alwaar Jan Janssen problemen met zijn remstang kreeg.

Na beraad en ook vanwege het weer, werd besloten richting Neer te rijden. Echter nog met 1 nodige sanitaire stop bij restaurant Op de Vos te Nieuwstadt. Daar werd nog ‘n kop koffie gedronken en werd op het parkeerterrein nog ‘n opdringerige wesp door Miranda letterlijk doodgemept, nadat deze tevergeefs geprobeerd had Bertje (welke snel zijn vizier luchtdicht maakte), Lien, Miranda en Suzanne aan te randen. Onder grote hilariteit werd het arme beest eindelijk overmeesterd en vertrapt.

Via Susteren, Echt en Maasbracht ging de rit terug naar ons “hoofdkantoor” te Neer,

waar een groot dorpsfeest plaats vond. Het liet zonnetje zich eindelijk eens goed zien.

Bij Wiel en Agnes werd, onder het genot van de nodige drank, alles nog eens herbeleefd en  aangedikt.

Het was zeker de moeite waard, ondanks het slechte weer (regen van zaterdagmiddag 2 uur tot zondagmiddag 3 uur).

Bedankt vooral de Meijelse clubgenoten, welke steeds voor nieuwe spannende verhalen zorgen. Met hun kkkkkkrrrrreidlertjes die in het water ook rechtop als buitenmotor dienen. Ik heb dit nooit gezien, wel Yamaha’s heren!!

 

Verslag gemaakt door Susanne Vaessen.

blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Inloggen
blank.gif
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Evenementen
blank.gif

Geen evenementen de komende 13 dagen.

klik hier voor de volledige kalender
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Nieuwsbrief
blank.gif

Alleen geregistreerde leden
blank.gif
sideb-left.pngsideb-right.png
Bromfietsclub Neer5,642,976 unieke bezoeken