blank.gif Artikelen Start » Kermisrit 2018 blank.gif

www.bromfietsclubneer.nl

E-mail: bromfietsclubneer@gmail.com

Verslag 15e Kermisrit 2018

Dit jaar vieren we ons 3e lustrum en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Zeker als we onze weerman Thijs Zeelen mogen geloven. Hij heeft voorspeld dat het droog zal blijven en een zomers temperatuurtje van 23 graden. Het gaat weer een vruchtbare dag worden! Maar soms weet je het niet, een regenbui ligt altijd op de loer.

Van de uitzetters Chris Geurts, Thom Caelers en Hein Gommans had ik vernomen dat de rit richting Noord Limburg ging. Maar ik mocht niemand iets vertellen. Ik heb me dan ook aan de belofte gehouden.

Op vrijdagavond (de dag voor de rit), met een aantal bestuursleden, de nodige werkzaamheden verricht zodat we op zaterdagmorgen minder werk zouden hebben. Blijkbaar dit met voorbedachte raden gedaan, want de zaterdagmorgen begint voor mij persoonlijk minder goed. Ik heb me verslapen. De afspraak was: 8.00 uur aanwezig zijn bij ons clublokaal. Om 8.05 uur schrik ik wakker. Wat vervelend. Toch maar even bericht geven van mijn minpuntje. Maar ik werd snel vrolijk toen ik naar buiten keek. Het zonnetje stond al aan de hemel! Op naar ons clublokaal. Onderweg werd ik verrast door de kou (6 gr.). De slaap was snel uit mijn ogen.

Daarna aan de slag, de verkeersregelaars opvangen, instrueren en die daarna de weg afsluiten.

Dan blijkt dat ook dit jaar weer veel deelnemers Gaer Nao Naer komen. Veel deelnemers uit Brabant maar ook heel veel uit Limburg en niet te vergeten de rijders die de moeite hebben genomen om vanuit  Benschot (Utrecht), Boskoop, Kudelstaart, Lage Mierde en Zeewolde naar Neer te komen. Verder 1 deelnemer uit Duitsland en 1 uit België. Roggel spant de kroon met 24 deelnemers. Geweldig toch!

De door mij uitgenodigde verkeersregelaars hadden hun handen vol om de weggebruikers duidelijk te maken dat de Steeg afgesloten was voor al het doorgaand verkeer. Er dus geen doorgang mogelijk was, uitsluitend voor calamiteiten zou men doorgelaten worden.

De zon staat te “lachen” aan de hemel. Geweldig weer dit jaar!

Bij de inschrijftafel, maar ook bij de uitreiking van ons alom bekend oldtimerontbijt was het druk. Mieke had met haar crew weer alles onder controle. Het liep weer gesmeerd!

Om 10.10 uur schreef de laatste deelnemer in en bleef de teller op 379 staan.

Iets na 10.00 uur sprak onze voorzitter John de deelnemers toe en heette iedereen van harte welkom. Uiteraard werden belangrijke punten verteld. De bedoeling was om de rolaandrijvers direct na de toespraak te laten vertrekken. Blijkbaar hadden de rolaandrijvers haast en vertrokken op eigen houtje.

Om 10.20 vertrekt de eerste groep. De deelnemers blijven altijd graag “in Naer hangen”. Zo ook dit jaar weer! Maar dan komt de “karavaan” in beweging en laat ik de groepjes, om de minuut, vertrekken. Dan meldt de eerste uitvaller zich al met een platte band. De bezemwagen hebben we in elk geval niet voor niets gehuurd.

De laatste groep vertrekt rond de klok van 11.10 uur.

De werkgroep eet het oldtimerontbijt en dan vertrekt ons groepje ook.

Een mooie tocht van 85 km. de uitzetters hebben hun best weer gedaan om een “Naer-waardige” tocht uit te zetten.

Het eerste traject komen we niet veel deelnemers tegen, wel bij de horecagelegenheden. Overal zit het vol! Zo ook op de locatie in Kronenberg. Hier mogen we een “kermisachtig” traject rijden. Weer eens iets anders! Dan verder naar Sevenum alwaar we op de markt pauzeren. Dit was een slechte keuze, het was er propvol en na 50 minuten werd onze bestelling geserveerd. Maar ja, wat wil je als je met 379 “prónkstjökken onderweg bent.

Omstreeks 15.00 uur komen de eerste terug en strijken neer op het terras van ons clublokaal.

Onze juryleden gaan aan de slag. En dan de prijsuitreiking: 1e prijs werd toegekend aan Fons Brouwers uit Baexem. Fons heeft een schitterende Flandria type King line. Zelden zulke mooie gerestaureerde bromfiets gezien. 2de Prijs ging naar “zwartrijdster” Carla Gijzen. Zij is vanuit St.Odilienberg naar Neer gefietst, dan de 85 km. lange kermisrit gefietst en deinsde er niet voor terug om ook nog naar huis te fietsen. Wat een geweldige prestatie!

Dit jaar maar 3 uitvallers.

De voorzitter bedankte iedereen die meegewerkt heeft om deze kermisrit weer te doen slagen.

Alleen maar positieve reacties over de rit maar ook over de organisatie. De uitspraak: jij komt toch Gaer Nao Naer is en blijft toepasselijk.

Ook dit jaar weer een schitterende bromfietsdag!