blank.gif Artikelen Start » Kermisrit 2017 blank.gif
Artikelen: Kermisrit 2017
verslag kermisrit 2017

Verslag 14e Kermisrit 2017

Wat doe je als je buienradar niet vertrouwd? Dan neem je gewoon je regenpak mee en je laat je niet kisten. Want naar Naer ga je sowieso! Voor deze zaterdag kon het “vriezen of dooien”. Veel twijfels over het weer. Voor de pessimist zou er regen komen, de optimist zag dit anders en is naar Neer gekomen. En deze groep kreeg gelijk. Wat is het een schitterende dag geworden!

Dit jaar konden de deelnemers een rit naar Noord Limburg verwachten. De uitzetters Chris Geurts, Thom Caelers en Hein Gommans hebben weinig “losgelaten” over de tocht, dus voor velen weer een verrassing.

Ik vertrek om 7.45 uur naar ons clublokaal. Onderweg merkte ik dat het nog koud (12 gr.) was. Maar mijn hoop was gevestigd dat het in de middag 21 gr. zou worden.

Aangekomen in het clublokaal vernam ik dat er parkeerproblemen waren. Dus mijn 1e taak was om dit probleem op te lossen.

Daarna aan de slag, want de werkzaamheden moeten toch worden uitgevoerd. De eigen temperatuur steeg door de uit te voeren werkzaamheden, de buiten temperatuur ging ook langzaam omhoog.

Om 8.40 wordt de weg afgesloten en de verkeersregelaars mogen hun post innemen.

Velen hadden de weg naar Neer weer gevonden, uit alle windstreken kwamen ze. Deelnemers uit Aalten, Benschot (Utrecht), Numansdorp (Zuid Holland), Kudelstaart (Noord Holland), velen uit Brabant maar ook velen uit Limburg. Al deze mensen komen Gaer Nao Naer!

De verkeersregelaars hadden hun handen vol om de weggebruikers duidelijk te maken dat de Steeg afgesloten was voor al het doorgaand verkeer. Er dus geen doorgang mogelijk was. De brommers kwamen met zwermen aanrijden en het was soms niet gemakkelijk om ze allemaal netjes geparkeerd te krijgen.

Bij de inschrijftafel maar ook bij de uitreiking van ons alom bekend oldtimerontbijt was het druk. Mieke had met haar crew weer alles onder controle. Het liep weer gesmeerd!

Om 10.00 uur schreef de laatste deelnemer in en bleef de teller op 330 staan.

Iets na 10.00 uur sprak onze voorzitter John de deelnemers toe en heette iedereen van harte welkom. Uiteraard werden belangrijke punten verteld.

3 Rolaandrijvers hadden toestemming gekregen om eerder te mogen vertrekken. In Naer zijn we flexibel en voor ons geen probleem dat deze 3 rolaandrijvers niet het “gehijg” van de bromfietsen in hun nek hebben.

Om 10.30 vertrekt de eerste groep. Dan blijft het stil. De deelnemers blijven altijd graag “in Naer hangen”. Dan maar wat deelnemers vriendelijk verzocht om te willen vertrekken. En ja hoor, dan komt de stoet op gang en met tussenpozen van 1 minuut vertrekken groepjes van 10 á 15 deelnemers. De laatste groep vertrekt rond de klok van 11.00 uur.

Voor de werkgroep tijd om het oldtimerontbijt te nuttigen. De groep vertrek om 11.20. Het voordeel van later vertrekken is dat het zonnetje je toe lacht.

De eerste 7 kilometer werd door Neer verreden, dan richting Helden, Maabree, Sevenum, Blerick, Baarlo en dan weer richting Neer. Een mooie tocht van 85 km. de uitzetters hebben hun best weer gedaan om een “Naer-waardige” tocht uit te zetten.

Onderweg hebben enkele groepen te maken gehad met een hevige bui. Voordeel was dat iedereen toen op een plek zat waar ze niet nat konden worden. Het is dan ook van belang dat je tijdig gebruik maakt van pauzeplaatsen.

Omstreeks 15.00 uur komen de eerste terug en strijken neer op het terras van ons clublokaal.

Onze juryleden gaan aan de slag. En dan de prijsuitreiking: 1e prijs werd toegekend aan Henk van Bakel uit Gemert. Henk is de trotse eigenaar van een Eysink Rekord en rijdt al meerdere jaren in Neer mee. Ons lid Jo Koolen reikte de door hem gesponsorde prijs uit.

2de Prijs ging naar Johan Kats uit Numansdorp. Hij reed op een Union Boomerang.

Dit jaar maar 1 uitvaller. Helaas is de naam van deze deelnemer niet bekend.

De voorzitter bedankte iedereen die meegewerkt heeft om deze kermisrit weer te doen slagen.

Alleen maar positieve reacties over de rit maar ook over de organisatie. De uitspraak: jij komt toch Gaer Nao Naer is en blijft toepasselijk.

Opmerking: waarom zijn er leden die zwartrijden? Men kan hier geen goed argument voor hebben.