blank.gif Artikelen Start » Kermisrit 2016 blank.gif
Artikelen: Kermisrit 2016
verslag kermisrit 2016

Verslag 13e Kermisrit 2016

Na regen komt zonneschijn! Zo ook dit jaar, de weergoden waren ons goed gezind en onze 13e kermisrit zou wel weer een succes kunnen worden. Je hoopt toch ieder jaar dat de kermiszaterdag ons droog weer brengt met zonneschijn.

In het vooruitzicht een kermisrit welke uitsluitend in de gemeente Leudal zou worden verreden. Iets wat nog nooit eerder in het bestaan van bromfietsclub “’t Prónksjtök” is voorgekomen.

Gespannen vooruitzichten dus! Hoe zouden de deelnemers dit ervaren?

Dan breekt de dag aan en het “circus” begint te draaien. Om 7.45 uur op mijn Zündapp naar ons clublokaal. Het was wel fris (13 gr), maar dat zou in de loop van de dag veranderen. Het kwik zou tot 25 gr. stijgen. Goede vooruitzichten dus.

Dan aan de slag, want de werkzaamheden moeten toch worden uitgevoerd.

De wolken overheersen nog en je ziet het zonnetje er af en toe doorheen komen.

Om 8.40 wordt de weg afgesloten en de verkeersregelaars mogen hun post innemen.

Velen hadden de weg naar Neer weer gevonden, van heinde en verre kwamen ze. Deelnemers uit Gorredijk (Friesland), Benschot (Utrecht), Haarstrecht, Bleiswijk Zwammerdam, (Zuid Holland), Kudelstaart (Noord Holland), velen uit Brabant maar ook velen uit Limburg. Zelfs uit België en Duitsland. Al deze mensen komen Gaer Nao Naer!

De parkeerwachters hadden hun handen vol om de bromfietsen in het “gelid” te krijgen en de verkeersregelaars mogen het verkeer in goede banen leiden. Niet alleen bij de inschrijftafel maar ook bij de uitreiking van ons alom bekend oldtimerontbijt was het druk. Iedereen had een smile op zijn gezicht. Het liep weer gesmeerd!

Om 10.00 uur schreef de laatste deelnemer in en bleef de teller op 353 staan. Ons record werd niet verbroken. Jammer!?

Mieke en haar crew moest ook weer aan de bak. Dit jaar voor het eerst 2 bakplaten waar men de eitjes op kon bakken en de opstelling was van dien aard dat er 2 rijen gevormd konden worden. Dit om een betere doorstroming te krijgen.

Iets na 10.00 uur sprak onze voorzitter John de deelnemers toe en heette iedereen van harte welkom. Uiteraard werden belangrijke punten verteld.

1 Rolaandrijver vertrekt al voor 10 uur. Daarna komt de stoet (langzaam) op gang en met tussenpozen van 1 minuut vertrekken groepjes van 10 á 15 deelnemers. De laatste groep vertrekt rond de klok van 11.00 uur.

De bezemwagen is al gebeld. De eerste uitvaller mag worden opgehaald in Heibloem.

Omstreeks 15.00 uur komen de eerste terug en strijken neer op het terras van ons clublokaal.

Een gezellige boel op het terras!

Onze juryleden mochten aan de slag. En dan de prijsuitreiking: 1e prijs werd toegekend aan Fija en Dirk van Leeuwen uit Haarstrecht. Dit koppel reed voor de 1e keer in Neer mee met onze kermisrit en vielen gelijk in de prijzen. Twee heel mooie Yamaha’s vielen in de smaak bij de juryleden. Opgemerkt mag worden dat dit echtpaar ‘s morgens om 5.00 u van huis is gegaan om deel te kunnen nemen aan onze kermisrit.

2de Prijs ging naar Har Puts uit Roermond. Hij reed op een Rixe. De pechvogelprijs ging naar Eric Heber uit Asenray. De band van de Berini was niet bestand tegen de “Leudalwegen”.

De voorzitter bedankte iedereen die meegewerkt heeft om deze kermisrit weer te doen slagen.

Bij navraag bleken 5 deelnemers te zijn opgehaald met de bezemwagen.

Na afloop sprak ik een aantal deelnemers. Alleen maar positieve reacties over de rit. Dus Leudal is een te gekke gemeente om iets te organiseren. Verder waren er veel positieve reactie hoe de bromfietsclub dit evenement organiseert. De uitspraak: jij komt toch Gaer Nao Naer is toch toepasselijk.