blank.gif Artikelen Start » Eifel weekend 2016 blank.gif
Artikelen: Eifel weekend 2016
Verslag Eifel Weekend 2016

Verslag Eifel weekend 2016

Dit jaar zijn we met een aantal bromfiets liefhebbers vertrokken naar de Eifel.

De traditie van het Pinksterweekend is doorbroken dit jaar zijn we het 3e weekend van juni

te gast bij Fünfmadelhaus in Lambertsberg. Dit jaar voor de 5e keer dat we deze locatie bezoeken.

Donderdag 16 juni.

In de late ochtend waren er al enkele mensen aanwezig die na de lunch een paar oefen rondjes gingen maken. Het bergop en bergafwaarts rijden is even wennen.

Tilly had een kleine val gemaakt toen ze mis schakelde.

Later die middag ging een volgende groep even een rondje om de kerk rijden.

Maar zij waren zo terug, ze kregen te maken met een hevige hoosbui.

Zoals Bert zei; Naat toet oppe ongerboks.

Voor het avond eten heeft Jan Janssen een welkomstwoord gesproken en mededelingen gedaan van huishoudelijke aard. Na een heerlijke maaltijd zijn we in de eetzaal blijven zitten i.v.m. voetbalwedstrijd van die Manschaft.

Vrijdag 17 juni.

Tijdens het ontbijt 8.30 uur komen ook de mensen binnen die vanmorgen vroeg vanuit Limburg zijn vertrokken. Om 10.00 uur wordt er met 29 personen vertrokken. Iedereen met regenpak omdat het regende.

De tocht van 98 km gaat via Krautscheid, Karlshausen, Clervaux (Luxemburg), Tintesmuille en  Waxweiler.

Na enkele kilometers krijgt Jeanine haar Yamaha een vastloper. Dit euvel werd snel verholpen. Maar helaas na 1 km gebeurde dit opnieuw. Gelukkig konden een paar handige mannen dit probleem oplossen.

Bert nam mijn Yamaha over en ik op de 80cc van Bert (even zwaar sturen).

Na de koffie pauze in Karlshausen toch maar weer op mijn eigen brommer.

Lekkere lunch genuttigd in Luxemburg waar een enkeling nog gauw sigaretten is gaan kopen.

De steilste berg van de dag was voor sommige een hele uitdaging. Albert maakte zelfs een wheelie

met omhoog klimmen. De brommers met 2 personen er op hadden het ook erg moeilijk.

Op een enkele regenbui na is het toch heel mooi bromfietsweer geweest.

Na het lekkere avondmaal was het heel gezellig in het café. Voor sommige tot sluitingstijd.

Zaterdag 18 juni

Na een lekker ontbijt en een groepsfoto vertrekken we om 10.00 uur onder leiding van Frits.

Dit jaar rijden we met drie blokrijders zodat inhalende auto’s de kans hebben om in te voegen.

Frits en Ludo hebben een tocht van 95 km in gedachten. Soms wijkt de Tom -Tom een beetje af

en gaan we keren op de weg. (sommige hadden dit al geoefend bij Rijschool Heythuysen). We rijden richting Strickscheid, Oure, Holzenkopp, Mauel en Lambertsberg.

De pauzeplaats in Ure is moeilijk te vinden maar zeker de moeite waard. Op dit drie landenpunt een heel mooi uitzicht.

John Hamers had problemen met zijn Tomos en heeft wel zes keer stil gestaan. Van deze zes keer heeft hij vijf keer moeten duwen. Dat hij daarbij 12 lelijke gezichten heeft getrokken, heeft gelukkig niet iedereen gezien.

Maar de Heilige die daarna werden aangeroepen  hebben in de wolken even flink gedonderd.

John heeft drie keer met de gedachten gespeeld de bromfiets in het ravijn te parkeren. Is toch zonde voor zo’n oud ijzer!

Maar met lichamelijke en geestelijke ondersteuning van Jan Janssen en Bertje toch maar doorgebeten.  Bij terugkomst heeft Paul nog aan de Tomos gesleuteld. Hopelijk gaat het morgen beter.

Na het lekkere avondmaal werd nog even de dag doorgesproken.

Voor de liefhebbers werd er nog een avondwandeling gemaakt.

De bitburger smaakte erg goed en sterke verhalen komen los tot sluitingstijd.

Het laatste rondje was van onze gastheer Jozef.

Zondag 19 juni

Tocht van 71 km (iets ingekort). Vertrektijd 9.30 uur

De laatste tocht gaat naar Dackscheid, Nimsreuland, Biersdorf en dan terug naar Lambertsberg.

De pauze plaats bij Theis –Muhle, midden in het landschapspark Zuid Eifel, slechts enkele meters verwijderd van het stuwmeer Bittburg. Bij Theis –Muhle staat inmiddels al de 3e generatie garant voor gastvrijheid. Het is Vaderdag vandaag en enkele heren trakteren zich zelf op iets lekkers uit de Backerei. Na vertrek reden we langs een heel mooi meer, prachtige natuur hier in de Eifel.

De rit was prachtig en gedisciplineerd.

Na aankomst werden alle brommers weer op de aanhangers geplaatst en alles werd netjes opgeruimd. Na de lunch ging iedereen tevreden naar huis.

Verder wil ik graag onze gastheer en gastvrouw Jozef en Maria van Fünfmadelhaus bedanken voor hun gastvrijheid en hun heerlijke maaltijden die ze voor ons hebben bereid.

Frits en Ludo jullie hebben fantastische tochten voor ons gemaakt.

Petje af voor al dit werk wat jullie voor ons hebben gedaan.

Jan Jansen bedankt als algemeen organisator.

Jan Notte heeft  114 foto’s gemaakt.

Het volgende Eifelweekend is het 3e weekend in juni 2017.

Terugblikkend kan ik zeggen dat we weinig last van regen hebben gehad, het was een geweldig weekend. Van dit weekend heb ik als beginner veel ervaringen opgedaan.

Dit verslag is gemaakt door Jeanine Leppers.