blank.gif Artikelen Start » Kermisrit 2015 blank.gif
Artikelen: Kermisrit 2015
verslag Kermisrit 2015

Verslag 12e Kermisrit 2015

Ieder jaar ben je er mee bezig over het verloop van de dag. Je kunt er niets aan veranderen, maar toch hoop je dat het een mooie dag zal worden. Zo ook dit jaar. De vooruitzichten waren niet geweldig; tussen de buien droog! Maar zouden we dit jaar dan toch mazel hebben?

Om 7.45 uur op weg naar ons clublokaal en aan de slag. De uit te voeren werkzaamheden komen ieder jaar weer terug en elke helper weet waar mee te beginnen.

Het zonnetje steekt af en toe zijn kop uit de wolken maar kruipt dan weer heel snel in zijn “schulp” De temperatuur blijft bij 13 gr. steken. Dus niet al te warm. Van regen is geen sprake en de eerste uren blijft het droog. We hebben dus nog hoop!

De verkeersregelaars sluiten de Steeg af en dit zal zo blijven tot 11.00, maar ook tussen 15.00 en 17.00 uur. Voor de veiligheid van de deelnemers is dit geen overbodige luxe.

Voor 8.30 uur hebben de eerste deelnemers al ingeschreven. Blijkbaar hebben de deelnemers de weersvooruitzichten afgewacht. Gaat het regenen? Zal het zonnetje nog komen? Blijf ik thuis of ga ik Gear nao Near? Tegen de klok van half tien komt de stroom op gang. Uit alle hoeken komen ze de Steeg “invliegen”.

De dame en heren aan de inschrijftafel laten hun handjes wapperen en daardoor is van lange rijen geen sprake. De parkeerwachters hebben hun handen vol om de bromfietsen in het “gelid” te krijgen en de verkeersregelaars mogen het verkeer in goede banen leiden. In de keuken wordt gezorgd dat de mensen worden voorzien van een lekker oldtimer ontbijtje.

Om 10.00 uur schreef de laatste deelnemer in en bleef de teller op 222 staan. Het minder goede weer heeft ons roet in het eten gegooid.

Voor Mieke en haar crew was het bakken geblazen. Bijna 500 eieren bakken in 1 uur tijd is geen peulenschilletje.

Om 10.00 uur sprak onze voorzitter John de deelnemers toe en heette iedereen van harte welkom. Uiteraard werden belangrijke punten medegedeeld. Dan volgt het vertrek, de rolaandrijvers vertrekken het eerst. Met tussenpozen van 1 minuut vertrekken groepjes van 10 á 15 deelnemers.

De laatste groep vertrekt rond de klok van 11.00 uur.

Onderweg komen we ’n uitvaller tegen. De bezemwagen is al gebeld.

Op de rustplaats in Helenaveen is het een drukte van jewelste. Het terras zit prop en propvol. Onze groep rijdt door en strijkt neer bij de ijsboerderij in Helenaveen. We zijn net binnen en met bakken komt het uit de hemel. Pech voor de mensen die denken te moeten doorrijden in de stromende regen.

In Sevenum nog maar ’n terrasje gepikt. En weer een regenbuitje. We zitten droog onder de luifel. Wie doet ons iets?

Omstreeks 14.30 uur komen de eerste terug en strijken neer op het terras van ons clublokaal.

Een gezellige boel op het terras!

Onze jaarlijkse juryleden mochten aan de slag. Dit jaar was gekozen om de 1e prijs toe te kennen aan de deelnemer(ers) die het  origineels waren. De Neerse groep (3 personen) jongeren op de Solex en gekleed in lange leren jassen, verdiende de originaliteitprijs. Uit handen van onze sponsor Jo Koolen, werd de prijs in ontvangst genomen.

De 2e prijs ging naar John Dirks uit Nunhem. De pechvogelprijs ging naar Chris Geurts. Niet verwonderlijk dat deze Kreidler een vastloper had.

De voorzitter bedankte iedereen die meegewerkt heeft om deze kermisrit weer te doen slagen.

Bij navraag bleken 3 deelnemers te zijn opgehaald met de bezemwagen.