blank.gif Artikelen Start » Kermisrit 2011 blank.gif
Artikelen: Kermisrit 2011
Verslag Kermisrit 2011

Ook dit jaar was het weer afwachten wat het weer op 3 september zou gaan doen.

1 Week voor de grote tocht waren de vooruitzichten: 7 mm regen. Iedere dag de vooruitzichten in de gaten houden en dan maar afwachten. Toch maar op het laatst met een dikke worst naar de Begienen gegaan. En warempel, dit heeft geholpen.

’s Morgens om 7 uur was het zonnetje al waar te nemen en de temperatuurmeter stond al op 18 gr. Een gunstig begin voor onze 8e kermisrit. Afwachten of de oldtimerrijders weer GAER NAO NAER komen om een tocht van 85 km. te rijden.

Dit jaar weer een nieuwe ploeg uitzetters en controleurs. In een vroeg stadium van Giel vernomen dat de rit inmiddels uitgezet was en hij de nodige keren de route gereden had.

Op donderdagavond wordt begonnen aan een tijdrovende klus. Giel en Piet maken het aanwerk waarna Henk, Giel en Ben, op vrijdagmorgen rond de klok van 8 uur, beginnen om deze taak af te maken. Intussen was bekend dat het ophangen van de bordjes een tijdrovend karwei is en men niet voor onaangename verrassingen zouden komen te staan. Dan komen de controleurs in actie en gaan op pad om het werk van de uitzetters te controleren.

Vrijdagavond steekt het bestuur de koppen bij elkaar om eventuele knelpuntjes op te lossen.

Dan breekt de dag van de waarheid aan. Zaterdagmorgen 8.00 uur ter plaatse om het plein aan te kleden. Het zonnetje is dan al krachtig en iedereen is goed gehumeurd.

2 Controleurs vertrokken om 8.00 uur om de route nogmaals te controleren c.q te corrigeren.

De dames achter de inschrijftafel zitten in het gelid en de eerste deelnemers melden zich. Om 9 uur wemelt het van oldtimerrijders en “vliegen de oldtimerontbijten“ over de toonbank.

De parkeerwachters hebben vorig jaar de nodige ervaring opgedaan en dit jaar was het voor hen een peulenschilletje om alles in goede banen te leiden. Ieder jaar worden deze mensen creatiever zodat alle hoeken rond de kerk worden volgestouwd met bromfietsen. Dan wordt het Kerkplein gevuld met oldtimers waarna het pad voor de woning van Noblesse wordt aangesproken.

Dit jaar waren er voldoende formulieren, dus geen formulierenstress. Om 10.10 uur schreef de laatste deelnemer in en bleef de teller op 340 staan. Dit jaar weer een plus van 9%.

Agnes en Wiel (met personeel) hebben al hun krachten moeten bijzetten om voor elke deelnemer het oldtimerontbijt klaar te maken. 600 Eieren bakken in 1 uur tijd is geen peulenschilletje.

Te gast dit jaar 3ML die tv-opnamen komen maken. John en Jan worden geïnterviewd.

De opening wordt uigesteld daar er nog een interview door L1 op het programma stond.

Om 10.25 uur sprak onze voorzitter John de deelnemers toe en heette iedereen van harte welkom. Uiteraard werden belangrijke punten medegedeeld. Dan begint het feest, de rolaandrijvers vertrekken, daarna de bromfietsen. Met tussenpozen van 2 minuten vertrokken groepjes van 10 á 15 deelnemers. Rond de klok van 11.20 uur toerden alle deelnemers door het Limburgse land bij een temperatuur van 25 gr. Super weer!

De laatste groep, gaat dan nog genieten van het oldtimerontbijt en stapt al snel op het stalen ros. Dit plezier duurde niet lang, na 7 km de eerste uitvaller. De Zündapp van Lien liet haar in de steek en wilde niet meer. Jan J haalde alles uit de kast om de 441 aan de praat te krijgen. Zijn laatste redmiddel was de bezemwagen bellen en Lien mocht met een vreemde man naar huis. Wel een fijn gevoel dat haar eigen bromfiets vervoerd werd met eigen aanhangwagen en auto.

Op een terras in Liessel kwamen we de eerste deelnemers tegen. Door het warme weer was men dorstig en werd gretig gebruik gemaakt van de terrasjes.

Bij de Morgenstand in Griendsveen was dit jaar onze vaste pauzeplaats. Een mooie locatie welke de grote stroom oldtimerrijders goed aankon.

Omstreeks 15.00 uur komen de eerste terug en strijken neer op het terras van ons clublokaal. De kermis draait op volle toeren en aan muziek geen gebrek. Jammer dat er geen muziek uit de jaren 60 werd gedraaid. Van de moderne boenke boenke muziek wordt je niet vrolijk. De temperatuurmeter stond intussen op 32 gr. en menigeen zocht verkoeling onder de parasols. Ons Neers Lindeboom bier smaakte weer voortreffelijk!

Onze jaarlijkse juryleden mochten aan de slag.  Dit jaar de 1e plaats voor de Batavus  Wippet van eigenaar Peter de Groot uit Beesel. Uit handen van Riek Hanssen mocht de winnaar de beker in ontvangst nemen. Voor het eerst dit jaar een prijs voor een mooie complete combinatie. De jeugdige bestuurster (Debby Gubbels uit Echt), rijdend op een mooie groene Flandria en gekleed in een bijpassende groen geblokt jaren 60 jurk, trok al snel de nodige aandacht. Zij mocht dan ook de 2e prijs in ontvangst nemen.

Uiteraard was er ook een pechvogelprijs (van de 340 deelnemers maar 1 uitvaller. De bezemwagen had echt een makkie). Lien mocht de pechvogelprijs in ontvangst nemen.

De voorzitter bedankte iedereen die heeft meegewerkt om deze kermisrit weer te doen slagen.

Na afloop was het op het terras van Wiel en Agnes weer gezellig. Menigeen heeft het tot in de late uurtjes volgehouden.

De deelnemers aan onze kermisrit kwamen uit: Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord Brabant, Utrecht, Zuid Holland en Duitsland

Dit jaar heeft 62% van onze leden deelgenomen aan de kermisrit.