blank.gif Artikelen Start » Tocht Heijenrath 2014 blank.gif
Artikelen: Tocht Heijenrath 2014
verslag tocht Heijenrath

Verslag toertocht naar Heijenrath 2014.

Ieder jaar staat een tocht gepland naar Zuid Limburg. Dit jaar heb ik moeten kiezen voor een andere locatie. Toen ik wilde reserveren bij het hotel waar we meerdere jaren te gast waren, bleek dat er geen plek meer was. Te weten dat er in Zuid Limburg heel moeilijk een hotel te boeken is voor 1 nacht en we 8 weken voor dit evenement stonden, moest ik me wat laten invallen. Al snel kwam mijn gedachte op hotel Heijenrath. De eigenaar is een Swjaamer jongen. In 2007 waren we al eens te gast bij hem. Na 1 telefoontje gepleegd te hebben met Bram, waren de kamers gereserveerd.

De deelnemers aan de tocht:  Wiel Berben, Thom Caelers, Ton van Heugten, Lien Janssen, Jan Janssen, Paul Leppers, Susanne Vaessen en Henk Vaessen, Marianne en  Piet Ramakers.

Op zaterdagmorgen (9 augustus) om 10.00 uur verzamelen bij ons clublokaal om daar gezamenlijk koffie te drinken en dan gas te gaan geven. Bij Maneslust was geen “hond” te bespeuren. Blijkbaar had Geert geen zin om op zaterdagmorgen zo vroeg op te staan. Dan maar gelijk vertrekken en uitkijken naar een ander koffieadres. Dit was gauw gevonden. Bij café Hoeben in Nunhem was de koffie bruin.

We spraken af dat we in een ruk door zouden rijden naar ons lunchadres te Elsloo.

Bij een temperatuur van 17 gr. werd de tocht hervat. Jan Janssen had dit jaar weer zijn best gedaan om de deelnemers te laten genieten van wegen waar men in alle rust van kon genieten. Via Beegden, Heel, Thorn gin het richting Maaseik. Dan Roosteren,  (het eerste pechgeval dient zich aan. De Tomos van Marianne gaf de geest. Enkele techneuten verdiepten zich in het probleem en al snel bleek dat de bougie stuk was. Wie heeft er een bougie met een lange schacht bij zich?  Paul bleek de redder, de juiste warmtegraag voor de Tomos (en voor Zundapp)  had hij bij zich. Meerdere mannen maakten gebruikt om in het open veld te urineren.  De tocht gaat dan verder naar Grevenbicht en richting Harrecoven. Via Stein naar Veldschuur om uiteindelijk aan te komen bij Eetkamer de Babbelaer te Elsloo. Bij aankomst zag ik een mooie Zundapp 510 staan. Wat schets mijn verbazing: ons lid Teun de bekker uit Panningen met zijn vriendin Riet zaten op het terras. Ons onthaal was bijzonder!  Na een gezonde lunch (Wiel heeft momenteel geen vriendin, bestelde daarom een uitsmijter met 4 eieren i.p.v. 6 eieren).  Dan gaat de tocht verder, in Elsloo moeten we de steile afdaling bij kasteel Elsloo nemen. Dit gaat zonder problemen en dan gaat de tocht verder naar Kosen, Humecoven, Berg en Terblijt richting Noorbeek. In Noorbeek kiezen we richting België en via onbekende weggetjes naar Slenaken te rijden. Een spectaculaire afdaling in de buurt van de golfbaan te Heijenrath  moest nog worden genomen om vervolgens via Schweiberg naar Heijenrath te rijden.

Omstreeks 17.00 uur kwamen we aan bij het hotel. Bram heette ons van harte welkom en was blij om de bromfietsclub van Neer weer in zijn midden te hebben.

Om 18.30uur aan tafel voor een lekker diner. De avond verliep rustig maar gezellig!

Zondagmorgen ontbijt om 8.30 uur.  Op de gezichten was waar te nemen dat men niet gerust was over de voorspellingen van buienradar. Veel regen was de melding. Om 9.45 u toch vertrek richting Gulpenerberg (12%). Dan via Eys, Trintelen, Ubachsberg naar Voerendaal. In Hoensbroek steken we een onbewaakte spoorlijn over (zeer uniek punt) en gaan dan richting Doenrade. In Amstenrade vallen de eerste druppels en onze regenkleding komt te voorschijn.

Na 10 minuten arriveren we in Doenrade om te mogen genieten van een overheerlijke lunch.

Rond de klok van 13.00 uur gaat de tocht verder om via Duitsland (Hastenrath, Breberen, Waldfeucht) weer naar Posterholt te rijden. Via Vlodrop, Asenray en Swalmen richting Rijkel, waar we het voetveer in Neer konden nemen. Het veertje vaart midden op de Maas en dikke druppels vallen uit de lucht. Gelukkig had iedereen zijn regenpak nog aan, anders waren we kletsnat aangekomen bij ons clublokaal.

Een geslaagd weekend, 210 km tuffen door het Limburgse land op wegen waar je normaliter niet komt. Slechts 1 pechgeval welk niet noemenswaardig is. Blijkt dat de deelnemers hun machines goed in orde hebben!

Als organisator en “voorrijder” is het niet gepast om je de hemel in te prijzen. Toch wil ik opmerken dat dit een mooie tocht is geweest. Geweldig!

Verslag  opgesteld door Jan Janssen.