blank.gif Artikelen Start » Kermisrit 2013 blank.gif
Artikelen: Kermisrit 2013
Kermisrit 2013

Ja, je leest het goed! Onze 10e kermisrit is verreden. Niet te geloven dat we al 10 jaar bezig zijn met het organiseren van de alom bekende kermisrit in Neer. Blijkbaar komen de deelnemers Gaer nao Naer!

In het voortraject hoorde ik de controleurs alsmaar zeggen: de uitzetters hebben dit jaar echt hun best gedaan, want het wordt een schitterende rit. Dit werd niet 1 keer opgemerkt maar diverse keren. Zeker als je een jubileum rit verzorgd, dan moet het goed zijn. De deelnemers kunnen hier een heel jaar op teren en komen weer gaer nao Naer.

Vrijdagavond rond de klok van 19 uur trof ik de controleurs bij ons clublokaal genietend van een heerlijk pilske van Mieke. Ik hoefde niets te vragen. “Alles keurig voor elkaar”. Aldus de controleurs.

Om 9.30 waren de controleurs al terug van de zaterdagmorgen controle. Ook zij vonden dat alles in orde was. Het is altijd een geruststelling dat er weinig bordjes weg zijn gehaald en de controleurs weinig hoeven te herstellen.

Zaterdagmorgen 7.45 u naar Maneslust. De zon was nergens te bekennen

De vooruitzichten waren niet geweldig en het zou een verassing worden hoeveel deelnemers we dit jaar konden verwachten. Toch viel het op zaterdagmorgen, 31 augustus, niet tegen. Rond de klok van 8 uur was de temperatuur net boven de 10 gr. en het zonnetje was nergens te bespeuren. Droog was het in elk geval en het moest ook droog blijven tot de inschrijvingen voltooid waren.

Om 8.15 uur komen de verkeersregelaars in beeld. Jan Janssen houdt een briefing waarna zij aan de slag kunnen. We hebben dit jaar vergunning om de Steeg af te sluiten tussen 8.00 en 12.00 uur. Geweldig dat de gemeente dit jaar mee heeft gewerkt om dit te kunnen realiseren. Opgemerkt mag worden dat dit voor de veiligheid van de deelnemers een ware vooruitgang is.

Voor 8.30 uur hebben de eerste deelnemers al ingeschreven.

De dames aan de inschrijftafel gaan op volle toeren draaien en de oldtimer ontbijtjes vliegen over de toonbank. De parkeerwachters hebben hun handen vol om de bromfietsen in het “gelid” te krijgen en de verkeersregelaars mogen het verkeer in goede banen leiden

Rond 10 uur komt een groep van 42 deelnemers het kruispunt “overgevlogen”. De Yamaha-club Nederland is dit jaar als groep deelnemer aan onze kermisrit.

Om 10.10 uur schreef de laatste deelnemer in en bleef de teller op 368 staan. Toch weer 26 deelnemers meer dan vorig jaar.

Voor Mieke en haar crew was het bakken geblazen. Bijna 750 eieren bakken in 1 uur tijd is geen peulenschilletje.

Te gast dit jaar 3ML radio. Onze voorzitter John van Lier wordt geïnterviewd.

Om 10.15 uur sprak onze voorzitter John de deelnemers toe en heette iedereen van harte welkom. Uiteraard werden belangrijke punten medegedeeld. Dan volgt het vertrek, de rolaandrijvers vertrekken, daarna de bromfietsen. Met tussenpozen van 2 minuten vertrokken groepjes van 10 á 15 deelnemers.

Dan volgt de regen. Om 11.00 uur kwam een hevige stortbui naar beneden. De meeste deelnemers waren al op route, enkele zochten een afdak om maar droog te blijven. Na 10 minuten was het weer droog maar de temperatuur bleef aan de lage kant.

De laatste groep, gaat dan nog genieten van het oldtimerontbijt en mag dan aan de tocht beginnen. Tot in Boekend komen we “geen hond” tegen. Lekker rustig rijden en genieten van de mooie natuur. De rit voert alleen maar door de natuur en secundaire wegen.

Onderweg zien we een enkele gestrande deelnemer. Bij navraag bleek dat de bezemwagen al was gewaarschuwd.

Omstreeks 15.30 uur komen de eerste terug en strijken neer op het terras van ons clublokaal.

Een gezellige boel op het terras!

Onze jaarlijkse juryleden mochten aan de slag. Dit jaar de 1e plaats voor de Juncker Quickstaart van eigenaar John van Lier (onze voorzitter) uit Nunhem. Uit handen van Riek Hanssen mocht de winnaar de beker in ontvangst nemen. De Berini van Eric Hebber uit Asenray was goed voor een 2e plaats.

Uiteraard was er ook een pechvogelprijs. John Hanssen was de ongelukkige. Hij mocht uit handen van de voorzitter genieten van een glaasje Lindeboom bier.

Alle prijswinnaars kregen een fles Schrobbelér aangeboden gesponsord door Schrobbelér.

De voorzitter bedankte iedereen die meegewerkt hebben om deze kermisrit weer te doen slagen. Een speciaal dankwoord werd gericht aan Lien en Jan Janssen. Lien heeft 10 jaar aan de inschrijftafel gezeten en was een vertrouwd gezicht voor de deelnemers. Voor Lien was dit jaar het laatste jaar en zij stopt er nu mee. Jan was 10 jaar de animator van de kermisrit. Jan draagt, na 10 jaar, het stokje over aan Folkert Noblesse.

Bij navraag bleken 6 deelnemers te zijn opgehaald met de bezemwagen.

De deelnemers aan onze kermisrit kwamen uit: Schotland, Engeland, Friesland, Gelderland, Limburg, Noord Brabant, Utrecht en België.